23 februari 2010

VARNING VARNING VARNING VARNING!!!

Titta INTE på det här! Det är fruktansvärt! Varför jag lägger in? För att få upp ögonen, för att få oss att vakna, för att få oss att reagera, protestera göra vad fan som helst.
Mitt hjärta har stannat - så fruktansvärt vidrigt och jag skulle inte tveka döda efter att ha sett detta!

10 kommentarer:

  1. Det räckte att läsa rubriken när jag klickade på länken - jag vill inte se! Jag vill verkligen inte se! Det gör ont i hela mig bara att läsa den raden. Gång på gång gör jag misstagen att titta på liknande klipp, och klumpen i magen efteråt är lika obehaglig varje gång. Det värsta är att jag aldrig får bort bilderna ur huvudet. De sitter där för gott. Dyker upp nån gång i veckan, och jag blir precis lika arg och ledsen varje gång. Man känner sig så hjälplös, och precis som du säger så är man redo att döda personen i fråga om man stöter på den. Jag har många gånger reflekterat över det där - vad som skulle hända om man råkade på någon som höll på att slå ihjäl sitt djur? Eller ännu värre - om någon skulle ge sig på någon av mina hundar. Jag hade nog fasen varit beredd att döda en sån person. Undrar bara när man ska göra om lagarna till att reflektera det förhållande de flesta av oss har med sina djur. Det är så lätt idag att skada en annan människa genom att ge sig på deras husdjur. Döda deras katt eller hund och lämna på trappan. Och det värsta som händer är att de åker på att ersätta värdet på "egendomen" som de "förstört", och möjligen får ett olaga hot på sig. Det är det riktigt sjuka i sammanhanget! Sätt ett rejält fängelsestraff på djurplågeri så att vi kan låsa in dessa sjuka individier som inte förstår eller bryr sig om att djur också känner rädsla och smärta. Skit också, nu kommer jag vara fly förbannad resten av dagen, och samtidigt så ledsen och uppgiven att tårarna är nära. Jag förstår inte sånt här beteende, jag förstår det inte!!!

    SvaraRadera
  2. Du gjorde rätt - i detta fallet hade det varit skönt om hunden dött.....

    SvaraRadera
  3. Äter du ål Maria?
    Har du sett när en ål berövas sitt skinn, fullt levande?
    Har du sett när fisketrålen tippas ut över fiskebåtens däck och alla de små fiskarna sprattlar runt tills ögonen står som ping-pongbollar i deras små huvuden och en form av kvävningsdöd inträffar?

    Fullt tillåtet och vi äääääälskar ju att äta ål på julbordet och fiskrestauranger med då inte minst exotisk sushi, står högt i kurs hos medborgarna.
    Har du sett delfinslakten på You Tube från japan?
    Hajfenssoppa! Har du sett programmen om hur all världens hajar fiskas upp, för att endast berövas sina fenor och därpå kastas tillbaka i havet mot en säker död?

    Fy fan, säger jag bara.
    Det finns mycket att bita i och massor människor är totalt sanslösa i handling och ord.

    Husdjur i all ära och absolut inget försvar till den avskyvärda filmsekvens som "Tanten" visar upp här på bloggen, men........

    Håller med dig om att djurskyddslagarna är tafatta och mest ett spel för galleriet. Näst intill allt tillåts och de som åker dit får inget straff värt namnet.

    Säger som Tant Ewa- vet ej om man inte gjort sig olycklg om man råkat komma förbi på denna bro vid detta tillfälle. Straff på sådant här borde vara mycket kännbara.

    O Maria- byt ut alla "du" som jag skrev i detta inlägg, mot ni. Detta inlägg är absolut inget personligt mot dig, utan mer som en förstärkt replik på dig o "Tanten".

    SvaraRadera
  4. Du har rätt i allt du nu radar upp Unger. Dessutom finns det nog åtskilliga händelser vi inte vet om och varje gång man får veta mår man dåligt igen. Då menar jag inte sådär må lite dåligt utan att man verkligen MÅR DÅLIGT och det tär på samvete, gnager, vrider sig i magen....
    En massa saker jag bojkottar ( äter definitivt inte ål tex ) som tonfisk, scampi, fileer som är stora som.... hus osv. Men.. åter, blir jag bjuden på hajfenssoppa så äter jag ju, sitter inte på kalas och gör en grej av det. Jag köper inte Bausch-Lomb produkter, RayBan osv... men fortfarande är jag övertygad om att i mitt hem finns massor med saker som jag ovetande gynnat industrin med. Industrin som står för plågsamma djurförsök, hänsynslös uppfödning osv.
    Det är som du säger och sagt många gånger. Det viktiga är att man iaf försöker! Att bara göra lite är mycket värt det oxå, man kan inte deppa ihop för att man inte gör allt.

    Viktigt är iaf att sådant här exponeras, diskuteras och öppnas upp för den vanlige svensson som kanske går med skygglapparna och tror att allt är ok bara för att det är ett litet grönt märke någonstans i ett hörn... eller en svan

    SvaraRadera
  5. Det är jävligt svårt att vara den som sticker ut och för hus-, släkt- eller vänfridens skull kniper man ju oftast igen sin stora trut o håller god min. Inte fan kan man sitta och predika ekologiskt för en församling som inte har ett uns hum om vad man snackar. Särskilt inte på t.ex. en fest, där det är tänkt att vara en uppsluppen stämning :-)

    Men en sak är definitivt klar-
    Hajfensoppan skulle jag tvärvägrat och gett dom en You Tube förevisning som dom sent skulle glömma.

    Vansinnet med soppan är definitivt i klass med din filmsekvens i denna tråd. Det finns gränser för hur stor dumhet man skall tolerera.

    SvaraRadera
  6. Nej Lars, jag tar det inte personligt, och nej, jag äter inte ål. Ål på julbordet är något som ni skåningar ägnar er åt, själv har jag faktiskt aldrig ens provat. Eftersom ålen nu dessutom är i det närmaste utfiskad så är det underligt att den traditionen fortfarande lever kvar. Skulle heller aldrig få för mig att äta hajfensoppa. Att äta fisk överlag är jag tveksam till egentligen, men precis som Ewa påpekar så är det oftast omgivningen som ställer till det. När sambon och jag talade om att vi bestämt oss för att bli vegetarianer så blev det ett jäkla liv på släkt och vänner. Hur ska man nu kunna bjuda er på mat? Hur ska ni få i er den näring ni behöver? Hur ska vi kunna äta mat hemma hos er? osv osv. Som en kompromiss bestämde vi oss för att fisk och skaldjur tills vidare fick vara kvar i dieten, men på sikt ska nog det bort också. Fisk blir det väl högst ett par gånger i månaden som det är nu.

    Men det är otroligt att fiskerinäringen får fortsätta som den gör. Jag läser en distanskurs i hunden beteendebiologi, där vi hade gemensamma föreläsningar med en annan kurs i djurens kommunikation. Där hade vi en föreläsning som handlade mycket om just djurens känsloliv och upplevelser. Som föreläsaren där påpekade så är det vetenskapligt fastslaget att fiskar har precis samma upplevelse av rädsla, ångest och smärta som alla andra djur, men det finns inte lagstadgat att hänsyn skall tas till det på samma sätt som det gör för däggdjur. Detta eftersom det omedelbart skulle slå undan fötterna för fiskerinäringen och kosta en jäkla massa pengar. Och som vi alla vet så är det till syvende och sist pengarna som avgör skyddsbehovet...

    Och på tal om våra fullständigt menlösa och tandlösa djurskyddslagar så har ni ett lysande exempel här: http://hd.se/angelholm/2010/02/24/vanvard-pa-kennel-kravde/

    Gud förbjude att vi skulle stifta lagar som inkräktade på "rättigheten" att ha djur. Det faktum att det kanske inte borde vara någon rättighet, utan snarare ett priviliegium, är det ingen som tycks fundera på från lagstiftarhåll.

    SvaraRadera
  7. ...nej jag vågar inte titta.....det finns saker som jag så levande kan föreställa mig och det här är nog en syn som fastnar i hjärnan för evigt. Jag skickar ut förlåtande tankar i kosmos så gott jag kan.
    Ett tips för oss i Skåne - jag har kompisar som jobbar frenetiskt med en gala till förmån MOT (kan man säga så?) delfinslakten. Är det nån som vill hänga med? kolla länken:
    www.delfingala.se Vi ses där - eller kanske samåker? :o) kram från Magdis

    SvaraRadera
  8. Maria: Bra rutet - vem tusan äter ål egentligen? =)
    Den ål jag ätit är den vi faktiskt fångat själv i Höganäs men vi har inte flått den, har nog aldrig sett det heller, brukar inte ål alltid vara rökt? Hur som så är det inte gott så det finns ju ingen anledning äta det =)

    Men precis som ni båda påpekar så kan det vara omgivningen som gör det stökigt för ens egna personliga val.

    Magdis: JAAAAAA, jag hade givetvis gärna följt med men tyvärr är jag inte hemma då... jag o gumman ska ju sätta oss i ett flygplan som spyr ut avgaser och tar oss till ett annat land.
    Men det ska bli skönt =)

    SvaraRadera
  9. Maria- Helt underbar skrift du förevisar oss. Jag håller med dig rakt utav på alla fronter. Kenneln i Ängelholmstrakten läste jag om i vår lokaltidning (den du länkade till) vid morgonkaffet. Det är så jävla ruttet att ingenting sker med dessa människor. Ingenting händer och vips, så har människan åter huset fullt av vanvårdade hundar.

    Låter hemskt intressant med distanskursen i beteendebiologi. Borde vara obligatorisk kurs för de som beslutar i frågor som berör djurs väl o ve.
    Känner också precis igen din beskrivning om hur omgivningen ställer sig till att man blir vegetarian. Min familj hade också dessa diskussioner och vi fick ständigt gå till försvar för vårt handlande gentemot föräldrar, släkt o vänner.
    Ditt avslutningsstycke är bara föööör jävla bra. Mycket tänkvärt. KRAM på dig!

    Delfinslakten i Japan skall som så mycket annat sjukt elände bara fram i ljuset. Bra att det ordnas saker som visar på detta vansinne. Underbart att det finns personer som tar aktiv del i att föra fram dårskapen. Mitt fulla stöd.

    SvaraRadera
  10. Kram på dig också Lasse, och tackar så mycket för berömmet! Det är kul att vi kan ha heta debatter här på bloggen, trots att de flesta av oss tycks ha i princip samma åsikt i grunden :-)Och jättekul för Ewa att ha fått en sån levande och härlig blog! Det är alltid lika roligt att titta in här! Bra jobbat Ewa, och alla ni andra som finns här och kommenterar!

    Kursen i hundens beteendebiologi kan jag för övrigt varmt rekommendera till alla intresserade, alternativt den om djurens kommunikation (om man inte är så hundintresserad utan vill ha det bredare perspektivet). Båda ligger som internetbaserade distanskurser på kvartsfart via Linköpings Universitet. En helgträff under terminen med riktigt intressanta föreläsningar. Superintressanta kurser, och mycket lärorika!

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥