13 februari 2010

Miljömedveten tjej

I julklapp fick Filippa ett spel av Eivor och Gunnar. Miljöbovar heter det. Där får man lära sig källsortera, panta glas o burkar, spara el, spara vatten, energi. Helt enkelt att vårda vår jord som våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn ska leva av och på.
Enkel ekvation kan tyckas men alltför många skiter helt enkelt i det för att de inte orkar. Som strutsar stoppar de huvudet i fjädrarna och låtsas att deras insats inte spelar någon roll. Att man kan slänga glas var som helst, skita i att sortera kartong, papper, plast, metall.... "för så gör ju alla andra!"
Hela tiden tänket att någon annan ska fixa miljön, jorden, arvet, naturen, soporna. Så kan man ju själv ägna tiden åt något annat roligare. Hänga på balla fester, kolla på film, köpa nya fräcka mobiler, dyra bilar eller så =)

Hur som helst...

Idag när Filippa käkade frukost så spolade jag ur en fimjölkstetra. Ställde den i vasken och satte på kranen, ni vet som man gör.
Filippa ville ha papper och torka O´boyen hon sölat och jag kom till undsättning. När jag står där och svabbar säger hon plötsligt med viktig förmyndarröst:
"Miljöbovar, mamma.... vattnet!"

Bra tänk redan tycker jag. Bra julklapp =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥