13 februari 2010

Smälta is

För någon dag sedan hade jag 25 min rast på Malmö C. Tänkte förebygga lite och hacka bort lite is vid dörrarna. Det var kanske minus 8 ute. Inte för att det var något problem men ni som är vana vid snö och is vet ju att det byggs på om man inte håller undan. Och när man kör så blåser det lätt in mer snö om det inte sluter ordentligt.
Så jag tog mitt "don" och hackade undan isen. På spåret bredvid stod X:et till Sthlm. Ut kom en kille från restaurangvagnen med en pumpa varmt vatten för att "hjälpa" mig. Han menade att det var ju perfekt att hälla hett vatten över stegen, dörren och golvet i tåget för då smälte ju all is bort!
Hur tänkte han då???

När jag avböjde skakade han bara medlidsamt på huvudet. Han tyckte ju jag var en fullständig idiot som hackade bort isen istället för att bara slå vatten över den!

I måndags passerade jag Pressbyrån på Malmö C. Där var två städare o de skurade med vatten i foajen ut mot gatan. Hade en stor skrapa och skrapade ut allt vatten över ingången och trapporna ner mot gatan....

Hur tänkte de då???

Ni förstår kanske själva varför hela Skåne står still. Handlar inte så mycket om snön och isen utan hur man handskas med det =)

Kram från en dryg översittare till Norrlänning

1 kommentar:

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥