18 februari 2010

Drama i närbild

Ni vet härvan med vårat tåg på Österlen? Det som körde fast i drivorna och så kom ett annat för att hämta resenärerna och så körde även det fast och de som kom i bil för att jobba med tåget för att ta loss det körde fast med bilen och den andra bilen som var fyrhjulsdriven körde också av.... Till råga på allt hade det ju inte gått några tåg inom 2-3 timmar före det tåget pga den föraren kört fast/av vägen med bilen så de turerna blev inställda!
Ja, det låter som en Hasse&Tage ramsa men det ÄR verkligen kaos i snön här ibland.
Jag vet ju att många av mina läsare här drar en hel del på mungiporna åt allt detta, vilket ju självfallet är meningen =), men som ett litet försvar till de tappra kämpande Skåningarna ( och säkert andra ursprung med givetvis ) så är det som jag sagt förut - en lite annan snö. Den fryser, tinar, fryser, driver, blandas med sten, jord o grus, tinar och fryser lite igen.. Det blir kompakt.

De som kämpat med att få loss tågen har gjort ett otroligt hästjobb och de har definitivt inte haft någon 8 timmars arbetsdag! Bra kämpat av alla.
Njut av dessa bilder från platsen. Tack Lars för en rolig tur i morse och underbara bilder!


Oj! Här tog det stopp!




Eskort med bandvagnar efter 5 timmar i tåget! Tappra resenärer vi har, varför åka Transibiriska Järnvägen?

Man fick hjälp att värma bort all is.

Så här såg det ut i morse när jag som första tåg på en vecka körde ut efter att de röjt på banan och forslat bort de två tågseten.
Det är som att köra i Alperna, underbart =)

4 kommentarer:

  1. Man kan ju knappt tro at det e bilder frå¨n skåne man ser. KUl att alla i sverige får uppleva snö.
    Många kramar
    Imorrn ska ellen o pelle på skidskola

    SvaraRadera
  2. Det ser helt galet ut. Nästa år är det väl högsommar i Gällivare runt påsk. Heja miljöförstörande produkter, ge oss mer utsläpp av fosila bränslen. Nu är det ju spännande och oförutsettbart att leva!!!


    Ironi för er som inte förstod det :-)

    SvaraRadera
  3. Helt galet verkligen men qul tycker Tanten =)

    SvaraRadera
  4. Lottapotta!
    Du e ju lika rolig som den lilla apelsinen och hans fruktvänner :-)
    Förmodar du tillhör snödyrkarnas ärade skara?
    Då borde du se detta skånska fenomen med skräckslagen blick, för snart så tar skåningarna över all vintersport för gott.
    Har hört att Tomelilla funderar på att ansöka om att få ha nästa vinter-OS.

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥