12 april 2010

Utflykt till Måryd



Minns ni mitt inlägg i höstas från Måryd? Jag var där och plockade Björnbär. Idag följde jag med grannarna och grillade. Härlig utflykt och trots att det började kallt och blåsigt slutade det varmt och ljuvligt.
Som vanligt när man har med dem att göra så bjuds det fantastiskt god mat. Kocken är föresten Filippas stora kärlek och anledningen till att hon tycker svart är Coolt =)

Jag stekte lite kolbullar för ett de skulle få smaka lite kultur från de norra delarna. Intresset för mat har vi gemensamt och roligt att kunna bjuda en kock på något han tidigare inte smakat.
Vitsipporna blommar, tussilago ( Hästhovsört ) likaså. Även vårlök och nässlor är på gång.
Måryds mjuka backar inbjuder till spring, pulka på vintern och vid dammen var det en symfoni av kärlekskranka grodor. Tänkte ett tag det var paddor, men är nog grodor. "Vanlig padda" tänkte jag annars kanske. Jag är dålig på grodor
Enbart på denna bilden kan jag räkna till 11 lätt synliga paddor/grodor, finns säkert flera. Ni kan tänka er hur full hela dammen var! De fanns överallt.
Grymma klätterträd i Måryd också

3 kommentarer:

  1. Vilket spännande ställe!
    Vilken god mat ni fick!
    Vad många grodor!
    Vilket klätterträd!
    WOW!
    Dit kanske vi ska i maj????

    SvaraRadera
  2. Självklart! Det finns tusen liknande ställen så det är bara att välja o vraka. Vi kommer att ha fullt späckade dagar =)

    SvaraRadera
  3. Det känns bra och kul!

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥