07 april 2010

Min favvofruktbutik

Ligger nere i stan, Kattesund. Jag kallar den för MIN uggabugga och de är toppen. Finns gott om denna typ av handel här. Supertrevliga killar som jobbar och alltid sjukt billigt. Fräscht, moget, GOTT.


4 mango, 4 passionsfrukter, en svensk gurka och nära ett kg vindruvor.... 58 kronor.

Helt rätt =)

Nu börjar en del av det lockande, det pockande, det positiva, det fantastiska och härliga Skåne ta form. Dvs våren har gjort sitt intåg och invånarna vaknar till liv. Glada och lyckliga och helt plötsligt så blir livet värt att leva på alla fronter.
Förra veckan var kön till den Italienska lilla glasskiosken på Stora Södergatan nära 30 meter lång. Två killar i shorts och barfota på trottoaren. Det är härligt med vår. Glöm nu inte att vissa ändå fortfarande stilar i sin Canada Gååååååssss =)

5 kommentarer:

  1. Låter som ljuv musik i mina öron!

    Å pojkarnas vägnar vill jag också passa på att tacka för den fian påskpresenten från Filippa! Vilken överaskning! Vi tömmer inte brevlådan allt för ofta, så det tog ett par dar att upptäcka den!

    Ge henne en puss från oss alla!

    SvaraRadera
  2. Hmmmmmmmmmm.
    Dom supertrevliga killarna har nog aldrig hört talas om ekologiskt framtagna livsmedel.
    De frukter du visar upp här vännen, är några av de som brukar ligga i topp, som de mest besprutade, när livsmedelsverket gör sina stickprov (gurkan undantagen). O märk att det bara görs stickprov, så massor släpps igenom okontrollerat. Hela partier av exotiska frukter torskar ibland i kontrollerna. Ibland har redan mycket kommit ut i handeln, ibland lyckas det få stopp på allt hos grossisten innan det nått affärerna.
    Just kriteriet "billigt", när det gäller matvaror, skrivs det mycket om just nu. Det är hög tid att omvärdera detta synsätt, om man menar något med att försöka vända trenden med besprutningshysterin och gynna ekoodling och "fair trade".
    Skolmat och mat till våra äldre köps in på anbud, där det billigaste nästan alltid vinner. En stor jävla skandal och det är konstigt att fler anhöriga inte reagerar mer. Vad fan tror man att man får för skit för pengarna, när allt ska va så billigt som möjligt???
    Bra, hälsosam och god mat värd namnet, måste få kosta lite extra. Vill man ha hyfsad kvallité på grejerna, får man nog betala lite extra och mat om något, vill man väl ska vara ok.
    Känns inte bra att hacka på dina Kattesund-fynd, men härtill är jag nödd och tvungen, som man brukar säga.

    SvaraRadera
  3. Jahapp... smolk i bägaren då =(
    Det finns alltid en hake.

    Men det ÄR billigt iaf. KRAM

    SvaraRadera
  4. och det ser smaskigt ut. Längtar efter ljumma sommarkvällar med grillning.....

    SvaraRadera
  5. Åh vad gott det ser ut, det där är sådant som man saknar här i Jämtland :)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥