05 april 2010

Kristianstadsjön

är en vacker stad tycker jag. Där finns Sveriges lägsta punkt och staden är byggd på gammal sjöbotten. Detta gör att de ofta får problem med översvämningar och högt vattenstånd.

När man närmar sig infartsignalen till Kristianstad så kör man över den nya järnvägsbron byggd över Helge å. Helge å som i normala fall är en helt normal liten "bäck" som vi skulle kalla den hemma. Den är inte det minsta överfull, mäktig, djup eller stor. På sidorna finns vidsträckta "lägdor" där korna på sommaren fridfullt betar.

Nu är det istället som ett vattendelta med hundratals, kanske tusentals häckande fåglar! Det är faktiskt ganska häftigt att köra in till stan numera. Så detta ni ser på bilderna är alltså inte en sjö utan det är kornas betesmark. =)





Kristianstad

3 kommentarer:

  1. En av Sveriges bästa platser för att skåda fågel på, särskilt vadarfåglar och andra vattenälskande arter. Hela Kristianstadtrakten (som för övrigt kallas vattenriket) är en underbar plats att skåda fågel på, särskilt på vår/sommar. Vackra bilder du lagt ut "Tanten".

    SvaraRadera
  2. Så platt det är!
    Och fint oxå!

    SvaraRadera
  3. "Platt o fint".
    Det gilla jag, som man brukar säga på Face Book :-)
    O det ligger lägre än havsytan också :-)
    Gott snack Fillsta.

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥