20 april 2010

1:a semesterdagen

Har ju semester... tänkte spendera den med lite avkoppling. Så, jag städade vårt gemensamma städutrymme i källaren. Där vår städfirma håller till och där vi har våra saker i föreningen. Sedan skurade jag ur tre stycken stora bingar på vår sopstation, de brukar bli ganska så slibbiga av alla sopor och i värmen luktar det riktigt illa. Tänkte vara förutseende och göra det innan värmen kommer. Och dessutom spar jag in tusenlappar till föreningen om jag gör det själv. Bara sopbilen tömt de andra med glas, sopor o kartong så skrubbar jag dem oxå.
Sedan var det dax för den gemensamma tvättstugan. Har länge retat mig på att firman vi anställt inte tömmer soporna där. Säcken med kartong har varit över-propp-full i veckor. Nu kunde man inte längre stänga locket.
Resolut tippade jag ut hela säcken eftersom jag kunde se att de flesta av någon outgrundlig anledning inte pressat ihop sina tomma tvättmedelsförpackningar.
I säcken fanns även gamla trosor, strumpbyxor, t-shirts, någon elpryl, skräp, plast... u name it! Märkligt egentligen, det står ju "Kartong" på tunnan. Hm..
Efter jag sorterat bort alla "fel" sopor och stampat ihop alla kartonger så VIPS var tunnan halvfull! Men, så enkelt!

Tvättstugan fick ta hand om vår egen tvätt oxå och så dammsuga o skura i min lght. Drog fram spisen, plockade lite, ringde Europeiska, Nordea, TryggHansa och så Ving...

Härligt med semester...

3 kommentarer:

  1. GUUUUUUUD!
    Vilken energi!
    Tänk om jag hade hälften av din energi,vad glad jag skulle vara då. Och vad välstädat det skulle vara här hemma....

    SvaraRadera
  2. Men du, jag har inte fyra barn! OCH jag har semester.... OCH jag städade ju inte så mycket hemma hos mig själv, här är det fortfarande rörigt. I morgon ska det säljas prylar på nätet - så jag kan finansiera den fördyrade trippen till Mallis.
    Blir tyvärr ingen resa till Östersund

    SvaraRadera
  3. Syyyyyynd!
    Jag hade kommit så långt i mina planer att jag hade tänkt hämta en madrass t Filippa. Men,det får väl vänta ti en annan gång. Blev trippen fördyrad....hur då? Har du bokat om resan eller? Vad ska du sälja?

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥