28 mars 2010

Trendiga julen


Ville bara visa ännu ett bevis på att julen funkar och alltid är rätt hemma hos oss. Ta gärna till er våra traditioner med blommande julhyacinter, röda gardiner och att baka saffrans skorpor lagom till påsk =)

Här kommer receptet igen om ni missat det tidigare. SÅ goda!

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


KRAM


2 kommentarer:

  1. För er som ännu inte provat receptet: gör det! Mumsigare skorpor får man leta efter,dessutom är dom löjligt enkla att göra. MMMums!

    SvaraRadera
  2. MMMUUUMMMMSSSSS!
    Det vattnas i munnen när jag tänker på dom smarriga skorporna.
    Kanske ska ta o göra dom en vacker dag. Nu för tillfället är vi inne på att baka olika sorters bullar. Inte dumt det heller!

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥