12 januari 2010

Kalasdax


Det är full fart på kalasen. I lördags var vi på Olivias kalas ( glömde kameran ) där var det trolleriuppvisning på hög nivå, tårta, bullar, kladdkaka, glass, fika.... Olivia var fin och STOR - 6 år är ingen dålig ålder.

Vi mammor ( konstigt att det bara är mammor som går med sina barn på kalas, har ni tänkt på det? ) bjöds givetvis på fika vi med. Gott gott.

Olivias pappa höll i fiskdammen, den obligatoriska som inget barn vill att man väljer bort. Har ni tänkt på det oxå? Ofta är det pappa som sköter dammen...

Jag undrar vad papporna gör mer till kalaset? Bakar tårtan, dukar, köper prylarna, knyter påsarna, blåser upp ballonger ( det tror jag faktiskt är en pappagrej ) sätter ljus i tårtan, fixar bullar, saft, kakor, glass, städar, diskar, tröstar, plockar, av och på med kläder, torkar stjärtarna, slår in paketen...


Fiskdammen iaf - denna magiska - jättebra påsar helt utan godis. En liten bok, en rolig penna i form av en spruta ( den absolut bästa grejen tror jag alla inklusive mig själv tyckte ) bokmärke, en rolig suddboll typ...

En mycket lyckad fest helt enkelt. Och alla mådde bra nästa dag.


Nästa dag... fest hos Ellen. Började med lek ute på snöhögen. Ellen har sådana härliga åkmadrasser som ju är det allra bästa och snabbaste man kan åka på. Jag åkte mer än dottern = =) ( har en del härliga foton i kamerna - får uppdatera när jag återkommer t Skåne o kan mata in dem )
14 barn totalt om man räknar med de där små i vagnar oxå. God tårta, stora chocolate chip cookies med färgglada godisar i, bullar och hela paketet. Fungerade helt utan gråt och bråk hela kalaset. Tjejerna sminkade sig men Filippa valde faktiskt att sitta med en av de få killarna - Oliver - och bygga tågbana. Kanske en blivande lokförare =)

Paketöppning givetvis och så fiskdamm. Ellens pappa skötte fiskdammen... även här en underbar påse utan godis. Hopprep, studsboll, hårspännen... superbra tänkt. Fyra små chokladhjärtan och tänk så gott o väl det räcker.

Vi tackar för de härliga kalasen.


På fredag är det Filippas tur att fylla år. Det blir inget kalas direkt för henne men vi kommer att väcka på sängen med paket, tårta, sång och ljus. Jag, Jenny, Othilia och Märta. Sedan åker vi till djungelhuset med alla tjejkompisar.

På söndag är det kalas hos Adam så då blir det ju kalas igen. Ska bli spännande att se om Adams pappa håller i fiskdammen =)


1 kommentar:

  1. Jaa, ska man avslöja vad pappan gjorde på Olivias kalas? Ni förstår ju själva hur uppdelningen var.... Vi hade ialla fall en härlig kalas helg med gott fika, underbara barn, och härliga mamma-vänner. Nu ser vi framemot Filippas kalas, barnen längtar, det kommer att bli hur kul som helst. Kram från Olivens mamma.

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥