12 december 2009

Lucia o julstämning




Mysigt på dagis som alltid. Vi var många stolta föräldrar som slogs om att stå framme vid kravallstaketet. Och som alla andra år så ber fröknarna att vi ska vänta med fotograferandet tills sångerna är klara och det viks fototid, och som alla andra år så struntar folk i det.

Lussefika efteråt med barnbakta lussebullar o pepparkakor.
På kvällen farmor-farfar o M på mat. Mycket trevligt. Härligt med sällskap och idag blev det promenad i det underbara vädret.

Nitt =)


Köpte gran och klädde igår. Idag barrar den =(


4 sorters sill, 3 egen inlagda, inkokt lax, ost, ägg, heminlagd gurka, kyckling i julmustsås, pepparkaksköttbullar, potatis och röbetsgratäng....


Och avslut med pepparkakscheesecake och en suveränt god yoghurtpannacotta med filead apelsin marinerade i kanel o socker. Den blev supergod.

Rekommenderar den varmt. Gott o nice - drinkar blev det oxå.
Kram

5 kommentarer:

  1. MMMMumsssss!
    Du kan det där med matlagning du!
    Ja, skriv du ner receptet på pannacottan så ska jag prova vid tillfälle. Hade du hittat receptet på pepparkakscheesecaken i Buffe?
    Idag har vi varit på stan o nandlat julisar.
    Kram från Fillsta

    SvaraRadera
  2. Pepparkakecheesecake är Pernilla Wahlgrens från Tv4. Den var ok men inte mer. Ska maila yoghurtpannacottan. Påminn mig gärna på mail.

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Åh, vad mycket gott! Blev hungrig när jag såg allt mums! Vi kan väl försöka få till nån god middag när ni är uppe? det skulle vara så kul. Tjejerna kan väl ha pyjamasparty? Fundera, kramar så länge från Olivens mamma.

    SvaraRadera
  4. SJÄLVKLART! Det är bokat! Jag bjuder även in oss till Olivens födelsedagsparty =)
    Vi längtar efter er - kram

    SvaraRadera
  5. hej! vad smarrrigt m julmat, vi ska äta lite julmat på tors. m tomas momma o vi ska bli mycket gott, pannakottan den vill jag också ha recept på om det går bra, hörs någe kram på er

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥