13 oktober 2009

NATTKNAPPEN! Din ledsagare i luren 08-50446666

Det finns ett nummer för alla som går hem ensamma på fredag o lördag nätterna. Ett nummer dit man kan ringa om man är ensam och inte har någon annan att ringa. En förhoppning att det ska avskräcka ev förövare att ge sig på den personen som går och pratar i luren. Detta finns ännu så länge vad jag vet bara i Stockholm - men vem kan hindra dig att ringa dit när du promenerar hem och är rädd? Allt vi kan göra för att göra våra unga trygga - det tycker jag vi ska göra!

En fantastiskt initiativ.

Nattknappen ger stöd till personer som rör sig i hela Stockholms län. Verksamheten drivs av Citypolisen tillsammans med polisens volontärer och är en hjälp att minska otryggheten för alla, fredagar och lördagar 23.00-03.30.

Även om otryggheten inte står i proportion till risken för att bli utsatt för ett brott, är ändå rädslan ett faktiskt problem för många som befinner sig ute nattetid. En vanlig metod när man känner sig otrygg är att ringa upp eller att låtsas ringa upp till exempel en vän, när man tar sig mellan två platser. Om man inte har någon att ringa till kan man nu istället ringa telefon 08-50 44 66 66 till polisens volontärer. Genom dessa kan man få stöd när man till exempel är på väg hem.

2 kommentarer:

  1. Fungerar detta? Är det någon som ringt och känt tryggheten....

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥