10 november 2010

Vi har börjat



Till min stora glädje började man sälja lussebullar i veckan, så en om dagen blir det från Pressbyrån tillsammans med min älskade Latte tills jag hinner baka egna.
Provade två glögg ikväll oxå. Årets Blossa - vit glögg med saffran, faktiskt inte en av de bästa de gjort tyvärr. Däremot en som vann mitt hjärta vid första zippen, när smaklökarna bara nuddade lite lätt vid den heta koppen var det ljuv musik. Herrgårds Lakritsglögg artnr 96835 och 89 kronor. Åh, så GOD! Smakar som min lakritskola jag brukar göra till jul. Underbart god.
Jag är inte så förtjust i vit glögg så det var ingen överraskning att årets Blossa inte föll mig i smaken. Jag hoppas att de nästa år nu gör en röd som omväxling från de senaste åren.

Pepparkakor har vi bakat idag. Jag är så här långt mycket nöjd med utvecklingen hos min dotter. Hon hade inga problem att ta emot mitt förslag om att börja med en chokladkalender redan 1 november, hon har inget emot att jag föreslår pepparkakebak 10 november och ikväll har vi redan planerat för juldekorationer, varit ner och kikat i kartongerna och förberett den stackars julointresserade Paulina att det är på gång =)

Mmmmm, bara 43 dagar kvar!

5 kommentarer:

  1. Åhhhhhhh,ja,man får ju onekligen lite julstämning! Kanske ska ta efter dej i år och börja i riktigt god tid!!!!!!
    ge mej mera,mera, MERA julinspiration! Kan gott behövas till en ganska trött mamma!!!
    Kram på dej kompis!!!!

    SvaraRadera
  2. Ha ha, om du vill ha julenergi har du kommit till rätt person vännen! KRAM

    SvaraRadera
  3. Se där!!!! redan inspirerad!!!
    Idag på valhalla inhandlades ingridienser till pepparkakor och dom goda saffransskkorporna!
    Nu undrar jag bara....när kan man egentligen börja sätta upp julgardinerna? är nu förtidigt?
    Ikväll ska jag ta o sätta mej o skriva en önskelista.....

    SvaraRadera
  4. Ja men lysande. Jag vet ju att Olivens mamma bakade saffransskorporna för några dagar sedan.
    Och du... julgardinerna är helt ok att sätta upp. Mina åker upp i morgon för de jag har nu är det sommarblommor på.
    Härliga julen. Idag bestämde jag att jag bilar upp den 22 dec. LÄÄÄÄÄNGTAR!!!!

    SvaraRadera
  5. Jag har redan också börjat! DU har inspirerat mig, varför vänta till advent, nej livet är kort. Guldkant på tillvaron får man sätta själv och vad är då bättre än julmys? Igår kväll hade jag kompisar på glögg, saffransskorpor och massor av levande ljus...... Underbart. När ska vi dricka glögg? Jag tycker att Dufvenkrooks Hjortronglögg är jättegod.

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥