09 maj 2010

Grym helg

Det går bra nu, jag har flyt.
Helgen har varit lysande helt enkelt. Socialiserat, vänner, fikat, upptäckter, god mat, vin, bilar, kultur, musik, överraskningar och bara kärlek

Började med goa A som kom förbi på en latte i lördags, fix med förening och annat. Annan god vän Mia messade och var på väg till Nova, jag bilar ner och möter upp. Strosa butiker och en fika och lite annat.
Hann precis upp till V rosa goda 7 årsfödelsetårta och så tillbaka för att plocka upp Mia och så mot Malmö. Hon och hennes Micke bjöd hem mig på grill och vin. Mottagandet i tjusiga lght i Limhamn var så bra det kan bli. Micke erbjuder sig fixa gratäng och grilla medan jag kör hans nya bil.... merca SLK 200. Tackar jag nej till det? Nej jag antar erbjudandet direkt. Så ut på en halvtimmas tur med den pärlan. Skönt trycka och Mia guidar lite sightseeing. När vi är tillbaka är maten klar, vinet upphällt och man kan ju bli religiös för mindre. Bil och maten menar jag. Perfekt tillagat och sedan blir vi "tvingade" till den lokala puben för Micke vill se fotboll. Väl där bedövas man av lampoljedoft och tjära i denna brittiskt trånga pub. En Guiness slinker ner och vi blir kvar till 1 på natten.
Sover gott på soffa och upp på morgonen för att ta en timmes promenad längs havet, bron, Ribban och hem igen. Vi bestämmer oss för att dra till "Kallis" för bastu och bad. Otroligt nice, verkligen. Svalkande kallt och skön bastu med utsikt ända till Danmark. Efteråt en smarrig räkmacka med handskalade räkor och en god Latte.



Direkt från Kallis till Sankta Maria Kyrka där Linn och KTHAK höll konsert. Underbart få träffa Linn igen som kom med överraskande nyheter som fick mig att gråta av glädje. Sedan så gav ju konserten sprängande känslor i bröstet och till slut sved kinderna av alla tårar som rann. Det var mäktigt, mycket mäktigt. Att sitta där och lyssna till Jernbanegalop av Hans Christian Lumbye var otroligt häftigt. Det är alltså "tåglåten" i På Spåret och aldrig har jag tänkt så mycket på att det är ett klassiskt stycke. Det var mäktigt.


Tack Linn för dagens kulturupplevelse, härligt. Från Linn o stråkarna direkt till Agneta i Lödde. Fika, slängde käft och fick tillbaka en kökslåda som snälla Kenth fixat =)
Tillbaka till lght där fikat från Anns besök igår lunch stod kvar... skulle ju bara ner på Nova o träffa Mia en sväng och fika....
Upp till grannar och Magda o Aage bjöd på video o godis. Ja, vad kan jag säga? En toppenhelg helt enkelt. Dessutom stod där i köket plötsligt rabarberpaj m vaniljsås på köksbordet när jag dök in i min lght. Granne snälla Essan hade bakat och tänkte på mig. Det är INTE synd om mig.

NU ska jag nog sova lite. Kram



6 kommentarer:

  1. Vilken härlig helg! Fantastsiskt att få umgås med goda vänner. Hoppas att vi ses snart.

    SvaraRadera
  2. Jaaaaa, du borde vara här i slutet av Maj. Eller när som sedan i sommar. Vore kanon om ni kunde dyka upp. Dock försvinner F till midsommar så efter det är det ju inte så roligt för Oliven kanske. Men vi ses i aug iaf.

    SvaraRadera
  3. Tack så jättemycket för att du kom, det var såå roligt att ha dig där!! Sms:et tajmade till när jag precis klev innanför dörren, ledsen att jag inte svarade, hoppade i säng direkt..

    Härligt att ses igen, nu är det nog er tur att komma till Stockholm nästa gång tror jag :)
    Kraam!

    SvaraRadera
  4. Ja helt klart- det har du absolut rätt i. Vi har inte ens sett er lght. Klart vi ska komma! Vore toppen. Lite fullt i maj men juni kanske...

    KRAM

    SvaraRadera
  5. Wow! Vilken superduperhelg! Precis som det ska vara när man är sol o kvist o verkligen kan fånga dagen!
    Bra jobbat!

    SvaraRadera
  6. Instämmer Ewa. En riktigt trevlig "spontanhelg"! Härliga bilder! *STOR KRAM*

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥