12 september 2010

Nya möten

Tågresan upp till Östersund i fredags kväll gav mig nya möten, nya intryck och en annorlunda kväll. Fem tjejer tillsammans i kupén. Sofia från Umeå som pluggar sin första termin i Kalmar och har fördomar mot samer. Jam från Filippinerna som just avslutat ett år som Au-pair i Danmark och nu är på väg till Åre där hennes nya familj har en stuga. Nu ska hon vara hos dem ett år i Trondheim. Maj-Britt från Strömsund som berättade hur man gör blodpannkaka och stickade sockar till barnbarnen. Jenny från Lomma som skulle vandra 5 dagar i de Jämtländska fjällen ensam. Och så Tant Ewa från Lund som är på väg hem till Östersund.

Vi pladdrade på om allt mellan himmel och jord. En fantastiskt rolig resa. Jam hade många funderingar kring nordbor och vår kultur mm. Vi sa godnatt vid midnatt och det sista Jenny säger till Jam: "I södra Sverige brukar vi säga att de som bor i norr inte pratar så mycket utan bara säger "shjuuuuuuup!" ( ni vet det "norrländska" joet med lång inandning som vi fördomsfullt beskylls för ) - som du märker stämmer inte det! =)

Nej, ingen kan ju beskylla mig för att hålla flabben.

En fantastiskt rolig resa, synd att jag som vanligt inte ens klarade av att sova en enda sekund sen.
Hoppas att Jam får ett underbart år i Trondheim och att hon när hon åter kommer till sin familj i Filippinerna efter 2.5 år i norden har märkt att vi är otroligt olika i Norden.
Jag hoppas att Sofia lär känna några härliga samer så hon får lite vänligare inställning. Jag hoppas att Jenny får kanonväder och att hennes dagar blir fyllda av kantrareller, trevliga möten och vacker natur och till sist hoppas jag att Maj-Britt får besök av sina barnbarn ofta ofta och att hon fortsätter att vara en färgglda och stark kvinna.

2 kommentarer:

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥