21 september 2010

Hoppsan!






Alla har vi våra svarta får i våra partier. Jag tycker vi lägger ner stridsyxan och nu jämans kämpar vi tillsammans allihopa för ett fritt och öppet och kärleksfullt Sverige. Som ändå kan drivas framåt med entreprenörskap, framåtanda och samhörighet. Visst tusan har vi gemenskap oavsett parti? Jag gillar alla mina vänner oavsett vad tusan ni röstade på. Jag köper att ni någon gång röstade på Rosing oxå.
Jag gillar mångfald så rösta vad ni vill - älskar er ändå =)

6 kommentarer:

  1. Så sant,så sant!

    Ellen öppnade med förtjusning brevet idag! Ett fint,handskrivet brev.....lite av det som stod förstod man.....och lite av det....förstod man inte.......
    Tack för det fina brevet Filippa! Vi saknar dej!
    Kram till er båda!

    SvaraRadera
  2. Nja så lätt gräver vi inte ner stridsyxorna :-)
    Citerar här delar från en klok kompis tänk-
    "Efter 2:a världskriget byggde Sverige Europa med sin intakta ej sönderbombade industri och Marshalhjälpen. Välfärdsstaten Sverige exploderade och rikedomarna fördelades.
    Hela befolkningen var rekryteringsgrund och studielån var fördelaktiga, liksom att det fanns studentrum åt alla.
    Nu gör man om hyresrätter till bostadsrätter, nu slopar man arvsskatt, gåvoskatt och förmögenhetsskatt. Nu ska positionerna ärvas, vilket med naturlagens nödvändighet begränsar urvalet av vårt nya ledarskap.Samhället degenereras.
    Samtidigt behöver samhället en stor dum arbetarklass, tjänstehjon och en "systemet levererar" anda.
    Stora klasser, sämre levnadsvillkor, en skola som måste ägna merparten av sin tid på sociala problem. Här hjälper inga nygamla betyg i ordning och uppförande.
    Och alliansen fortsätter att "ta från de fattiga och ge till de rika". Utanförskapet växer, samhällskontraktet mellan medborgarna bryts, identiteten blir inte längre med samhället utan med den egna gruppen.
    Sen växer hatet och det är dags att plocka fram syndabockarna. Vi har sett det förut i världshistorien.
    Den politiska ledningen har lett oss dit, med en extrem acceleration under ledning av Göran Persson och Björn Rosengren. Det alliansen sysslar med är bara en vidareutveckling och att EU har valt att definiera "marknaden" som den ytterst friheten får vi snart betala för. Grekland, Spanien, Portugal, England - ekonomier som är som apterade bomber.
    Det här kommer att ända upp med en extrem polarisering och att den organiserade brottsligheten kan mobilisera 30 man i en rent militär aktion, med militär beväpning och helikopter ger bara en föraning om vart Maud Olofsson leder oss. Vart den demokratiska dumhetens diktatur ändar upp i vet jag inte, men förmodligen ligger fascismen närmast till hands".

    Så sagt från kompisen och något att fundera kring.
    Jag anser att utryckta uttalanden från helheten kan väl låta nog så riktiga och lockande, men helhetstänket är det som gäller. Ett stöd i ett val, är ett stöd för helhetstänket. Det borde väckt fler till en betydligt större eftertanke, än den vi ser resultat på just nu. Men lagt kort ligger och nu är det fyra år till nästa runda vid valurnorna. Då är man om allt går bra, en glad pensionär :-)
    Detta skulle egentligen varit en kommentar på ditt förra inlägg, men fick inte plats. Bloggen ville inte ta emot :-)
    Lev väl alla.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. Ha ha nu tror ni att jag raderat den gode Lasses inlägg för att han gått emot mig men där har ni fel! Jag gillar ju debatt m Lasse. Nä, hans program hade helt tokat sig och skickat in 15 likadana inlägg. Blev lite tokigt va.

    SvaraRadera
  6. Tack Ewa.
    Såg för jävligt ut :-)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥