09 juli 2010

Vädret







Om man går in på solligan och tittar på statistik sedan 1990 så kan man tydligt se en enorm förändring. Frågan är vem av alla förståsigpåare vi ska tro på till anledningen? Ska Östersund bara vara glada eller borde vi skälva?


2 kommentarer:

  1. Pratade om klimatförändringarna idag med en som påstod sig ha läst något om en ispelare man borrat upp där man kunde avläsa ett slags tvärsnitt och där syntes tydligt att det kommer faser med värme och att vi nu ligger i en sådan. Men frågan kvartstår ändå, hur kan det komma sig att skillnaden mellan norr o söder i Sverige blir så stor?

    Borde vi vara oerhört rädda för vårt jord, vårt klimat och vår framtid?

    SvaraRadera
  2. Lite skärrade och fundersamma bör vi nog vara :-).
    Personen med "ispelaren" som känner sig trygg med att det tidigare under årtusenden förekommit värmare och kallare perioder, har nog missat att ta med en del stora saker, som hänt de senaste åren. Man får vara bra naiv, om man tror att de senaste 150 åren av mänsklig "utveckling" skulle gått helt spårlöst förbi.

    "Ispelarna" från vår tid, kommer nog att se ganska skräckinjagande ut när framtidens forskare ska ta sig an dem. Men det troligaste är väl att det då inte finns några "isiga pelare" att forska på, om inte ni Jämtar lyckats bevara lite av denna vara ute i skogen :-)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥