12 juli 2010

Kaos på centralen

Jahapp så har det hänt igen. Total kaos på de skånska banorna idag - tågbanorna menar jag nu. Brand i Hässleholm under dagen som gjorde att ett gäng tåg ställdes in, blev försenade osv. Hm är en stor knutpunkt så man kan lugnt säga att det skapar problem.

Ystad banan är redan avstängd i helgen pga banarbete.

Så började det strula i Lund på kvällningen och det fortsatte. Tanken var att jag skulle köra mot Höör och Hässleholm 22.53 från Malmö. Så blev det inte. Först fick vi 23.05... sedan fick vi 23.15... sedan togs min avgång bort från skyltarna och istället skyltades mot Helsingborg. Runt midnatt försvann även den skyltningen och allt blev svart....

På Centralen i Malmö rådde total kaos. Lite Asienstämning var det allt: Trångt, tropiskt varmt, smetiga o skitiga tidningar fastklibbade i asfalten, massor med väskor, barn, människor ett myller av folk. Brunbrända, dreads, resande, engelsktalande, ickeengelsktalande, tjattrande och framförallt förvirrat frågande och aningen irriterade.
Det enda som ropades ut på stationen var: "SJ tåg mot Köpenhamn kan vi för närvarande inte säga när det ska gå eller från vilket spår det ska gå!"
Vad sägs om den informationen?

Allt slutade med Krismöte på ledningscentralen, alla norrgående tåg insällda till tidigast 05.00 och Hässleholm stängt fram till 12.00 måndag morgon!
Inga bussar går att få tag på, verkar inte finnas en buss i hela Skåne utan man kontaktar grannlänen!!! Människor är i upplösningstillstånd, vissa har redan rest 14-15-16 timmar och ska bara till Lund. Taxi ser genast en möjlighet att tjäna pengar och på bara någon halvtimma steg priset på en taxiresa till Eslöv från 5-600 kronor till 5000 kronor!

Tja, vågar jag gissa att Skånetrafiken har en del att förklara i morgon?

Go natt

6 kommentarer:

  1. Dessa härliga, hederliga taxichaufförer... :-) Fast egentligen kan man väl inte klandra dem. Bättre affärsläge får man ju leta efter. Vi lever ju trots allt i en marknadsekonomi styrd av utbud och efterfrågan. Var det inga företagsamma privatpersoner som tog sin bil eller hyrde minibussar och körde lite välmenande, billig svattaxi? Borde gå att göra sig en rejäl hacka på bara några timmars körning... ;-)

    SvaraRadera
  2. Oj, oj det lät inte som en kul jobbarnatt.

    SvaraRadera
  3. ...Så har de oxå tagit tågersättningsbusstjänsten från den här killen...Inga bussar...?...snyggt... Henrik

    SvaraRadera
  4. Ojoj,det var struligt. Skönt att jag bara har min familj att hålla reda på,sitta i solen och räkna ungar känns lite mer avkopplande. Imorrn blir det några fler att hålla reda på när några ur föräldragruppen sluter upp. Vi kommer att sakna er imorrn! Synd att ni inte kan komma!

    SvaraRadera
  5. FIllsta: Vi kan väl ha en ny date i augusti?

    SvaraRadera
  6. Jamen,det har vi ju redan planerat för!
    Beror ju på om du kan tränga in oss i ditt fullspäckade program... ;)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥