05 juli 2010

Markurells i Wadköping




Hjalmar Bergmans "Markurells i Wadköping" spelas just nu på Marsvinsholms slott utanför Ystad. Förra året såg vi en annan teater och det är ett sant nöje.
Markurell är en Värdshusvärd som planerar muta skolans rektor och övriga ledning då han befarar att hans son inte kommer att klara examen. Hela skådespelet utspelar sig under denna examensdag och den ena överraskningen efter den andra bjuds vi på.
Det betraktas som en komedi men Bergman är ju en man som gärna skapade med lite tragiska undertoner och så även i detta skådespel.
Ystad Teatersällskap är underhållande och även om jag hade svårt med dialekten och därtill gammal Svenska från 20-talet så hängde jag med rätt så väl.

Filippa tyckte det var minst lika bra som i fjol. Platsen för skådespelet är vackert beläget vid slottet och dess lilla damm. I Slottsparken åtnjöt vi vår picnic och drack gott vin.
Jag hade bjudit med mig farmor, farfar, Filippa o hennes pappa. Mycket gott sällskap.

En härlig kväll helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥