07 augusti 2010

Recept på sylt

Jordgubbsylt med Vanilj

2 liter bär
1 msk vatten
1 vaniljstång ( slut på ICA Valla )
7 dl strösocker
3 dl syltsocker
Skal och saft av 1-2 lime

Rensa o halvera gubbarna, koka dem med vatten och vaniljstång ( delad och skrapad ) i ca 15 min. Skumma av om det behövs och ta bort stången. Tillsätt sedan sockret och lime och gör ett uppkok. Låt sylten svalna innan den förvaras.

Gubbesylt med Fläder

1 liter gubbar
Skal o saft av 1 citron
1-2 dl syltsocker
1 dl flädersaft
ev extra konserveringsmedel ( Atamon )

Skiva gubbarna. Låt dem koka upp med citron, flädersaft och socker. Mosa om du inte vill ha så stora bitar. Koka ca 5 minuter. Eftersom det är lite socker i receptet kan extra konserveringsmedel behövas om det ska stå länge, blanda i det efter sylten kokat klart o svalnat lite.


2 kommentarer:

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥