2 liter bär
1 msk vatten
1 vaniljstång ( slut på ICA Valla )
7 dl strösocker
3 dl syltsocker
Skal och saft av 1-2 lime
Rensa o halvera gubbarna, koka dem med vatten och vaniljstång ( delad och skrapad ) i ca 15 min. Skumma av om det behövs och ta bort stången. Tillsätt sedan sockret och lime och gör ett uppkok. Låt sylten svalna innan den förvaras.
Gubbesylt med Fläder
1 liter gubbar
Skal o saft av 1 citron
1-2 dl syltsocker
1 dl flädersaft
ev extra konserveringsmedel ( Atamon )
Skiva gubbarna. Låt dem koka upp med citron, flädersaft och socker. Mosa om du inte vill ha så stora bitar. Koka ca 5 minuter. Eftersom det är lite socker i receptet kan extra konserveringsmedel behövas om det ska stå länge, blanda i det efter sylten kokat klart o svalnat lite.
Låter smarrens det där:-)
SvaraRaderaMMMUUUMMMMSSSSSSS
SvaraRadera