21 augusti 2010

Party ikväll


Jo så kom man ju hem från jobb... dotter med vänner hade redan kvällen klart för sig. Kruxet var bara att jag själv inte riktigt var med på det hela:

"När blir det mys?" var första frågan från grannens dotter K. "Eh, mys????"
"Ja, vi ska ha myskväll hos er"
"Ok, ja då fixar vi väl det"

Sedan rullade det på med chefen och projektledaren lilla fröken nyss-börjat-"skolan".
Arbetsfördelningen var redan gjord.
Hon skötte logistiken, såg till att grannens båda döttrar städade hennes rum medan hon själv stod upp i sina ringar för att få bättre vy uppifrån över hela sitt rum.
Mamman var förpassad till köket för att fixa förfriskningar i form av tilltugg med godis, vindruvor, popcorn, pepparkakor, choklad, tuggummi och givetvis blev mamman tillsagd att fixa drinkar med is i. IS, viktigt!
Sedan skulle det dansas disco på rummet med serpentiner och discokula. När stunden var inne skulle dottern komma ut i köket och fråga om tilltugget var klart och när mamman svarade "Ja" skulle vännerna hämtas. Efter detta skulle tilltugget och drinkarna MED is förtäras i soffan framför film.
Till saken hörde att de skulle vara fyra. "Fyra???" - "Ja, G kommer". "Men vet hennes föräldrar om det, vet hon om det?"
"Jodå det har G sagt, och hon ska ha sin lila klänning utan ärmar"

Mamman ringde till G:s pappa som visst "Hört något om det" men de skulle ju äta tacos som alla andra fredagar. Pappan lät ungefär lika förvirrad som jag men löste situationen snyggt och över lämnade G ca 2 timmar senare.

Discot var lyckat, man lyssnade på mammans blandband med Manfred Mann, Billy Idol och annan populär musik - det dansades hejvilt.
Grannen kom med popcorn och festen var ett faktum. Skrik, skratt, gråt, lek, stoj, bus, glädje, trötthet, energi, musik och helt enkelt en SJUJÄVLAFEST.

Tro jag det så välplanerad den var in i minsta detalj.

När överraskningen skulle presenteras tog mamman hjälp av granne och bar brickan med tilltugg, sprakande festbloss till tjejerna och rosaglittrande serpentiner kastades av granne.

När dottern sedan halvlåg i soffan med händerna knäppta på magen och ett viljelöst försök att få dem att lägga sig där hon tänkt längre upp på bröstet. Sneglande på oss vid bordet och en trött underläpp undslapp några snarkningar var likheten med en riktigt berusad gammal man slående! SÅ trött tror jag aldrig dottern varit på länge.

Men festen... lyckad va?

4 kommentarer:

  1. Yeah, vilken fest!

    SvaraRadera
  2. Wow! Synd att man inte var bjubbad på den dära dunderfesten! Jag blir rent avis!
    Tjingeling!

    SvaraRadera
  3. Whoa! This blog looks just like my old one!
    It's on a entirely different subject but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!

    Feel free to visit my website ... click here

    SvaraRadera
  4. Banks rosacea laser treatment

    My blog post - laser treatment rosacea Fountain Valley

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥