18 augusti 2010

Observerat på skolan

Dottern har ju som bekant inträtt skolvärlden nu. Den så kallade "nollan" ett slags lekis innan skolan startar nästa år. Snabbt, rappt och enkelt har det gått.

Första dagen med förvirrad mamma o pappa i släptåg som letade sig fram till Gula Draken och med frågande blickar sökte efter en ev lärare bland alla vuxna som kanske lika gärna var föräldrar eller annat "bös"
Dottern sprang genast raka spåret in i rummet till en vän hon kände igen och började leka. Där stod vi långa i synen och "stöttade" i denna stund på en ny skola!
När en vuxen urskiljde sig ur skocken vuxna och vi förstod att denne vuxne arbetade här meddelande han att man gärna såg att föräldrarna gick efter att man kommit i ordning i klassrummen o barnen kände sig trygga efter en stund, en timma eller så.
På väg in i klassrummet med alla andra barn och mamma o pappa som försöker hålla jämn takt för att inte trassla bort sig bland alla barn och föräldrar ropar dottern över axeln: "hej då mamma o pappa!"
Japp, så var det med det! Inte fick vi se något klassrum, någon samling, någon tavla med info.... snopet gick två föräldrar hemåt men ändå glada över att hon inte verkar särskilt nervös, rädd, blyg, pirrig, avig, orolig eller annat inför detta nya på en ny plats.

Så återstår resten av skoltiden då...

Första middagen vid köksbordet förklarar Filippa: "Mamma, vi har lekt TRE ( 3! ) namnlekar idag och jag kan ändå inte alla namnen!"

7 kommentarer:

  1. ÅHHHHHH,jag vill inte! Kan inte tjejerna vara små dagisbarn ett tag till!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt! Hoppas att hon alltid får känna så!!! (Ja alltså inte att hon aldrig lär sig namnen, utan mer en skuttande glad och förväntansfull stumpa!)

    SvaraRadera
  3. Kolla! Jag och Mimili skrev exakt samtidigt!

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Och jag med nästan.... Samtidigt alltså. Fast på lohmandersinlägget =)
    Även hoppande o skuttande glad =)
    Lohmanders - YES!

    SvaraRadera
  6. Wow! Värsta fränt! Undrar om man borde köpa en lott eller nåt...?! :-D

    SvaraRadera
  7. Åhhhh,Ewa,nu blev jag nyfiken! Vad skrev du på det du raderade bort????;)
    Japp,det kanske betyder tur att skriva inlägg samtidigt på bloggen....... Idag ska jag önska mej nåt bra,snyggt...dyrt....eller gulligt.... jag får se vad det blir...... TJINGELING!

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥