03 augusti 2010

Naantali

Självklart måste vi ju visa lite från Nådendal-Naantali. Muminlandet.
Vi hade en heldag och det var otroligt skönt och avslappnande. Inte alls det stora vräkiga man kan uppleva med andra lekland, barnbyar och liknande. Här var tvärtom lite gammalt, slitet, enkelt och otroligt charmigt. Bara det faktum att figurerna ju pratar på Finlandssvenska gör ju att man blir så mysig i själen =)
Alla figurer fanns på plats på ön under dagen. Vi stötte på dem på äventyrsstigen, utanför muminhuset, vid Teater Emma, vid ubåten, vid forsen och vid Morrans grotta.

Det fanns inte ett uns av stress eller hysteri, snarare familjärt och hemma. Gamla stan i Nådendal är även den värd ett besök.
Sedan ska man kanske inte hylla den finska kokkonsten något värst så restaurangerna i Muminland imponerade inte men vad tusan, äta kan man ju göra hemma =)





















1 kommentar:

  1. Så fint det ser ut...och heder åt muminfolket som måste svettats floder i sitt tjocka skinn...:o)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥