20 september 2009

Vad väljer man?

Tågvärden på pågatåget är ju den som går runt och tittar på biljetter ( som förhoppningsvis de flesta köpt redan innan de kliver på ) och hjälper m frågor, anslutningar, information vid förseningar och annat.
Sedan är ju tågvärdarna människor också och vissa är sprudlande glada o intresserade, andra vill mest bara kolla biljetter och sedan gå in i hytten.

Varje vecka åker en kille från XXXX. Han har en hund, modell cool-kamp-hävda-förlängning som alltid är lös. Hunden verkar ok men klart att folk har respekt för en sådan. Om jag får gissa heter den INTE Buster eller Pricken!
Killen är ca 23 och helt klart beroende. I veckan hade han nog nyss fyllt på sitt näringsintag på perrongen men så kom tåget och han hann inte stoppa undan sina redskap han använder vid näringsintaget ( många använder kniv o gaffel, men han använder spruta ). Kanske bryr han sig inte så mycket heller.
Men vad som möter tågvärden och de andra resenärerna är ju en avslagen, matt kille med cool-kamp-hävda-förlängningshund och en blodig kanyl mellan sina tänder! ( killen alltså, inte hunden )
Tågvärden blir stissig och anstränger sig för att vara "normal" och går fram till killen. Med respekt för den lösa hunden men ännu mer för den blodiga kanylen, frågar hon var han ska? Killen ska till Helsingborg svarar han lamt. Puh, tänker hon och går vidare och tittar på biljetter hos de "vanliga" resenärerna. Så piper hon in i hytten, lättad över att allt gick bra. Fortfarande lite skakig med tanke på kanyeln ( svinis - släng dig i väggen! )
Men då brakar det loss! Killen hade ju biljett och är nu förödmjukad, orättvist behandlad, generaliserad, dömd på förhand, utsatt.... u name it! Killen blir GALEN för att hon inte tittat på just HANS biljett!!! Hon frågade ju bara var han skulle - skräckslagen inför åsynen av hund o kanyl ville hon inte att han på något sätt skulle tro att hon särskiljde honom och därför frågade hon glättigt var han skulle.

Men nu går han loss, skriker, vrålar, bankar på dörren och löper amok! Hon hade minsann inte TITTAT PÅ BILJETTEN!!!!! Anmälas ska hon minsann ( och han har säkert all rätt att göra det oxå ) och vilken subba hon är! Ja, de andra orden kan ni redan - de som används oftare än "jag älskar dig" eller "vad är klockan?"
Tågvärden står skräckslagen i hytten och vågar absolut inte gå ut i tåget igen. I tåget sitter de stackars resenärerna fast mellan två sträckor. Tåget rusar fram, dörrar är låsta och han är galen för han har ju blivit behandlad förjävligt!

Hur hade ni gjort? Ringa polisen, visst - de kommer nog, efter en timma på nästa station. Någon som hade slängt av honom? Plockat in alla resenärer i hytten?
Och glöm nu inte att vi absolut INTE får generalisera, göra skillnad eller på annat sätt misskreditera honom. Han har ju biljett och därmed all rätt att åka tåg.

Det är spännande åka tåg i Skånelandet =)

2 kommentarer:

  1. Jag tror inte jag hade vågat gå ut till den där galningen som dessutom hade otäck hund...jag hade kunnat ta tåget så hade du kunnat få gå ut ;)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är inte helt lätt att "bara kolla biljetter" och "bara köra tåg" man jobbar lixom med MÄNNISKOR oxå. Galet ibland.

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥