23 september 2009

Är det här vettigt?

Arriva har 26 st Pågatåg. Varje tåg gör kanske 10 turer per dag. Något tåg är inne på rep och något i reserv men vi säger 20 st för att runda av. Det blir 200 turer. Hur många tåg DSB First har som rullar varje dag vet jag inte men säkert lika många minst. Sedan har vi även SJ.




Detta plockade jag ihop idag på en tur! På EN ( 1 st ) tur!
Tänk själva ut hur mycket det blir per dag/per vecka/per månad/per år.....

Är det här vettigt? Hade folk fått köpa sina tidningar hade de valt mer med omsorg, de hade tagit med dem hem och kastat dem själva. Det är mycket sällan jag plockar en "köpetidning" på tåget.
Träd, miljö, jobb, skräp, avfall, skit... de ligger precis ÖVERALLT, på perrongen, på spåren, på marken, på centralen, utanför pressbyrån, vid busskuren, vid Espresso House, vid brevlådan, vid taxistationen, vid centralpuben....
ÖVERALLT!

Tack alla kommuner ( eller vem som nu bestämmer om detta ) som INTE inför ett gäng gratis tidningar som besudlar vår miljö! Dessutom står det inte uns av vett i dem heller.

3 kommentarer:

  1. Sant, sant o sant Ewa.
    Ditt foto återspeglar en stor del av samällsbilden. Det mesta är ur led och inget direkt ljus syns vid horisonten. Tänk om folk kunde låta bli att ta eländet, så att utlämningsboxarna förblev bombfulla till nästa dags utgåva skall läggas dit. Hela jävla utgåvan tillbaks till utgivaren. Det skulle snart bli en förändring. Men folk rycker sitt ex. utan minsta tanke på det du försöker peka på. Sedan tror jag inte att Metro och City och allt vad de heter är kommunägda. Men skit ihop.

    SvaraRadera
  2. Nej inte kommunägda men jag menar vem som ger tillstånd att skiten får delas ut i tid och otid. Helt fucked-up. Jag blir förbannad varje gång jag ser de där "jäklarna" stå o dela ut tidningen.

    SvaraRadera
  3. Marknaden styr tillgången och efterfrågan hos medborgarna visar på att gratistidningarna har sitt berättigande.
    Eller??
    "Upplagan ökar på Metro", har man ju läst många ggr.
    "Gratistidningar" är ju också en sanning med modifikation.
    Inte fan kan tidningarna vara gratis?
    På något vis betalas de, förmodligen genom reklampengar, som vi konsumenter betalar genom köp av de varor som vi skall lockas att plocka på oss, o.s.v., o.s.v..
    Hemskt vad du härsknar till min vän :-)
    Det klär dig.

    Vad säger du om detta?
    Länsstyrelsen i Jämtland har förbjudit ripjakten på statlig mark 2009, för första gången någonsin. Jägarförbundet rasar. Överdrivet nonsens anser förbundet. Efter att ha läst storyn om den vita anden på din förra blogg förundras man inte. Mordiska Jämtlänningar :-)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥