29 september 2009

Hösten

Den är här med allt vad det innebär. Färgstark natur, frisk luft, svamp, tända ljus, mysiga kvällar... det kan även bli storm, regn, rusk, dimma, mörker, grått, disigt, lerigt och har vi otur så fortsätter detta tillstånd ända till april. Det blir lixom aldrig någon vinter.

Får rapporter hemifrån att det varit "snö i luften"! Jag blir så avundsjuk. Jag kan riktigt känna denna friska doft i näsborrarna. Ni vet vad jag menar, den där fräscha, friska och oerhört väldoftande välbekanta "snödoften". Som man känner när den är på gång, i antågande. Kanske den inte kommer förrän om två veckor men man känner den i luften.

Ingen annan årstid gör sin entre så plötsligt och så markerande som vintern. Väntad men ändå överraskande. När man vaknar på morgonen och man redan känner i luften ( om man har fönstren öppna som jag har givetvis ) att det snöat. Man vinklar upp persiennen och därute är det ljust, friskt, fräscht och så vackert. Man blir så lycklig. Samma känsla kan infinna sig hos mig än i dag som när jag var barn. Ni vet första snön!

Våren mera smyger sig på med takdropp och någon försiktig snödroppe här eller där. Sommaren har ju plötsligt blivit övergången och det är svårt att säga när våren egentligen tog slut. Samma med hösten som väl är här nu men samtidigt var det bara dryga veckan sedan vi hade 25 plusgrader! Men jag älskar verkligen årstider. Saknar det här hos oss då våren nästan är sommar på en gång och hösten håller på till sommaren tar vid. Våren existerar ju knappt två veckor och vintern obefintlig för att kallas vinter.
Det har sin tjusning med höstrusk, med takdropp, med sommartorka, med krispig skare helt klart.

Och det är SÅ vackert här i Skåne nu men jag vet oxå att hemma är färgprakten än grannare och att vintern gör sitt intåg och klär jämtland i den för Jämtland vackraste skruden.

Vintern är så välkommen. För med vintern kommer ju det ultimata - JULEN =)

KRAM från en vacker vacker höstdag i Skåne

Från altanen spanar Varga ut mot gården


Smyckat med pumporna jag köpte på Österlen i helgen. Det blir fint


3 kommentarer:

  1. Vilka vackra bilder, det ser så varmt ut där :)
    Jag håller helt med om allt du skriver och jag får rysningar av känslan, härliga rysningar. Jag tror inte att det dröjer många veckor innan snön kommer. Jag tippar på dryga två veckor :) Ha en fin kväll.

    SvaraRadera
  2. Jättefint hos oss och nu ligger vi nog ca 10 grader eller mer över Jämtland. Det finns ju en anledning till att den vita, vackra, gnistrande snön inte får sitt fäste här =)

    Hösten är nästan vackrare här än sommaren - ändå slår det färgmässigt inte träden hemma men däremot så är ju det gröna så vackert härnere samt solen som för en gångs skull vilar mot BLÅ klar krispig himmel. Krispig som krispig kan vara här, inte krispig som hos er. Du är välkommen ner =)

    SvaraRadera
  3. När jag har varit i Skåne så tycker jag att det är väldigt vackert där också :)
    Egentligen hittar jag nog alltid vacker natur vart jag än kommer, så om man flyttar blir man nog inte besviken. Samtidigt kände jag på resan i Italien att det var SÅ vackert, men när jag kom med flyget och såg vackra Jämtland, var det ändå något som sa: Men det här, det är det vackraste :)
    Är det så bara för att man är uppväxt här tro?!

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥