10 februari 2011

Jag som är i Järnvägsbranschen

Punktlighet är viktigt tycker aktörerna, ägarna och så även passagerarna. Att alla får plats tycker man också är viktigt. Att tåget väntar på alla som är sena tycker man också är viktigt, samtidigt ska man avgå i tid anser man... en helt omöjlig ekvation om inte passagerarna passar tid och jag ska vänta. Men... funderar på att införa detta. Japan tillhör ju de mest punktliga tågen i världen.

6 kommentarer:

  1. Men guuud, det där verkar ju livsfarligt. Och hur gör man om man e i mitten av vagnen och ska av?Där får man inte lida av klaustrofobi. Ficktjuvarnas paradis?

    SvaraRadera
  2. Ha ha, det är faktiskt av någon anledning sällan problem. Har ju själv kuskat runt i Asien några månader och själv stått där i mitten, inte kunnat röra ens tårna i sidled och kunnat känna mina medpassagerares puls genom tyget i våra kläder, packade som sillar kan man nästan inte ens röra sitt huvud utan att nästan flåsa någon i örat... men tänk att det funkar hur bra som helst! Missade inte en enda hållplats på min tid i detta kaos. Och det känns inte ens stressigt och folk är dessutom ofta trevliga. =)

    SvaraRadera
  3. Det låter ju romantiskt och bra :-)
    När man som jag i bara tre månader fått veckopendla Helsingborg - Malmö med Skånetrafiken och fått se hur i detta fall Öresundstågen, skött sina åtaganden, så står mycket övrigt att önska. Näst intill dagligen saknade vagnar i tågen, med följd att det blir överfyllt i de som går. Liknande faktiskt lite det som här visas från Japan. Folk klagade av bara helvete (fullt förståeligt) och jag som lokförare satt hela tiden och undrade hur det skulle se ut i vagnarna, om det inträffade en olycka. Bussarna har max antal resande, men på tågen verkar det inte finnas någon sådan övre gräns. Allt som får plats, skall in :-)
    Nä fy fan. Det är vidrigt ur alla aspekter man kan tänka sig.

    SvaraRadera
  4. Men herre min skapare! Jag är glad att jag bor i Sverige där det är mindre brutalpressning av tågpersonalen för att man ska rymmas. Ja Det är väl att ta seden dit man kommer. ;)

    SvaraRadera
  5. Lasse.. ha ha, du borde använda dig av Pågarna lite mera =)

    UmeåJenny - ja vi borde njuta mer av vårt land, tror generellt vi är lite bättre på det uppåt - eller är jag bara PATRIOT!

    Det är en styggelse att vara det här nere, ja om man är Norrlandspatriot alltså = )

    SvaraRadera
  6. Japp.
    "Pågarna" har oftast bättre "space" ombord.
    Men nästan alltid är det "Öresundarna" som passar bra ihop med busslinjen mot Kullaberg.

    "Brutalpressningen" har ju att göra med,för mycket människor på för få tåg. Resurser räcker inte till och reserver hålls nere på ett minimum. Märks ju särskilt i de regioner där vi klumpar ihop oss i mängd, kanske mest p.g.a. att det är där som arbetstillfällena i stort skapas. Norrland har inte dessa problem över huvud taget. Där får man vara glad om kommuner och län vill hålla igång några kommunikationer alls :-)
    Men det kommer där med om vi inte passar oss. Å andra sidan så behövs det ju kommunikationer, om folk ska ha en möjlighet att bo kvar och försörja sig i glesbygd. En svår ekvation att få ihop, om man värdesätter tysthet, lugn och fria vidder. Diskussioner förs på EU-nivå om just dessa problem, som är mycket påtagliga runt om oss, ute i vårt trångbodda Europa. Ni kommer nog inte undan "brutalpressning" i framtiden, så var glada så länge ni slipper trängas uppe i norr UmeåJenny :-)

    Det krävs ett annat tänk, som just värdesätter "space" och lugn i tillvaron :-)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥