01 februari 2011

Build a bear!

Åh, vilken upplevelse vi hade idag. Fina Magdis och Aage tillsammans med Tove o Joanna gav Filippa ett Gosedjur i Födelsedagspresent. Och den gjorde vi idag! Vi "byggde" vårt gosedjur.
Jaha, tänker ni - ännu ett gosedjur? Men så är det inte riktigt.

Idag tog vi tåget genom den nya citytunneln och till Triangeln. Eller Triangelen alt Trianglen som man säger här i Skåne =)
Väl där finns butiken "Build-a-bear" där man tillfredsställer alla barns behov av ett gosedjur. En kille vid namn Marcus tog emot oss med stor entusiasm, och med vilken inlevelse han gjorde detta! Det blev ett äventyr från start. Filippa, lite blyg och lite undrande var snart tagen av hans direktiv och lydigt så värmde hon nallens hjärta, hon pussade nallens hjärta, hon borstade, valde namn och valde egenskap som nallen skulle vara bra på. Den är ju magisk!

Man väljer först vilken typ av gosedjur man vill ha: Kanin, björn, nyckelpiga, häst, hund, klassisk nalle, Hello Kitty osv osv...
Sedan väljer man om man vill ha med ljud och vilket ljud. Bultande hjärta eller ett utan puls. Efter detta stoppar man gosedjuret, sedan är det dax för bad, hårfön och borstning. Efter detta spa med makeover och läppstift =)
Vidare till att välja kläder.... o oboy om du kan välja kläder! Här finns allt! Dock saknade vi MC-ställ som tydligen helt plötsligt tagits bort ur sortimentet.
Vidare lägger man in uppgifterna om sitt gosedjur i en dator, man döper det och registrerar det. Lappen med EAN-koden stoppas in i gosedjurets inre, tillsammans med hjärtat och det eventuella ljudet. OM din kompis kommer bort och någon vänlig själ lämnar in det hos Build-a-bear så scannar de lätt av koden och vet genast var kompisens adress är!
Man får ett dopcertifikat/födelseattest, man får ett pass som tillåter en att alltid vara välkommen på kalas och liknande i butiken. Man får erbjudanden och en present och grattis på sin födelsedag.
I kassan när vi betalar... ja, det är ganska dyrt men med tanke på upplevelsen och glädjen i dotterns ögon... överkomligt, så får vi koder där vi kan logga in i en virituell värld och där vår kompis kommer att dyka upp och vi kan spela med den!
Ja, givetvis kommer detta från USA. Givetvis är jag mycket kluven till hela den komersiella delen och konceptet rent generellt. Det genererar inga fina tankar om världsfreden, om svältande barn och om onödiga behov.
Men ibland får vi lov att se förbi detta, det kommer kväva oss annars och jag tycker nog att Filippa får lära sig en del om att ge ändå. Hennes iver idag, hennes fascination, hennes tindrande ögon och hur Marcus ( den fantastiske killen som tog hand om henne ) ledde henne från Sallis start i livet till att önska henne välkommen åter tillsammans med sin nya vän Salli.
Ja, helt klart en fantastisk present och inte tror jag att Filippa blir en sämre människa av detta.

Tack fina fina Magdis och Joanna för att ni följde med oss och för att Filippa fick denna present. Tack Aage o Tove, jag tror ni hade tyckt om att vara med oss idag. Vi avslutade med en fika och en kram i kvällningen.
Vi har kommit till Build-A-Bear och en mycket förväntansfull och fnissig tjej kan knappt bärga sig!
Massor, massor med nallar och kläder!
Oj! SÅ många att välja på... först tog hon en vit med röda och rosa hjärtan över sig... sedan en kanin... men till slut blev det en trollkarlsnalle i lila. Kanske är det Farmors kärlek till lila som slog igenom =)
Marcus är totalt engagerad och en annars blyg tjej rycks med av hans engagemang. Nallen fylls och får ett hjärta som bultar!
Nallen behöver givetvis efter fyllningen genomgå ett "bad", bli borstad och fönad för att få bort allt överflödigt ludd och fyllning
Efter detta hamnar Salli i SPA avdelningen med Mascara, hårfix, läppstift...
Sedan är det dax att välja kläder.....
Jo, Filippa hade fått några ombyten kläder tillsammans med presentkortet av fam Madsen men hennes mamma kunde inte låta bli... ( otippat! )
Dax att registrera Sallis namn, adress, mail, ägare, färg, ögonfärg, längd, vikt osv...
Nallebeviset som ger oss namn och födelsedata samt de viktiga koderna till världen där du sedan kan möta din nalle och spela.
Marcus gjorde ett fantastiskt bra jobb! Tack.
En fattigare mamma och en MYCKET nöjd tjej lämnar butiken med ett hus, en ny vän med bultande hjärta och ett gäng nya kläder!
TACK fina fina Magdis och Joanna!
Salli - Jag ÄLSKAR dig!

6 kommentarer:

  1. å fantastiska foton! Vilken grej det var - som att vara inne på förlossningen och se en födsel äga rum......
    Ewa nu vet du hur det kommer kännas att bli mormor :o)

    SvaraRadera
  2. Åhhhhh,så där villEllen oxå göra!!!!!!
    Ehhhhhh,vad kostade det???

    SvaraRadera
  3. Åh, vi vill också!!!

    SvaraRadera
  4. Ja, nu har jag koll på mormor-rollen =) Må gudarna se till att hon inte är lika sen att skaffa barn som jag var!
    Priset? Tja, tror själva nallen fanns från 89 kr, de är mindre och inte lika gosiga. Upp till över 300, Filippas kostade 269 tror jag. Sedan finns det klädset eller enstaka plagg. Klänningarna kostade upp mot 300 och en kjol eller t-shirt kostar typ 69-79-89 och uppåt. Du kan se alla priser på hemsidan. Något för oss att göra när du, Maria och era tjejer kommer och hälsar på helt klart!"

    Ni är SÅÅÅÅ välkomna. KRAM

    SvaraRadera
  5. OJ, vad jag blir glad av detta inlägg!
    Jobbar själv i butiken och lovar att framföra detta till Marcus också. Jag vet att han kommer bli mäkta stolt!
    Otroligt om vi fått möjligheten att verkligen "göra er dag" :)

    Ni är alltid välkomna in igen :)

    SvaraRadera
  6. Vad roligt att Build-a-Bear hittat till min sida! Var så säkra, vi har redan varit hos Er igen och vi kommer tillbaka =)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥