18 februari 2011

Hopp för människor ( och valar )


Inte nog med att Egyptens folk har banat väg för ett uppror som borde skett årtionden sedan. Inte nog med att de modigt stått upp för de mänskliga rättigheterna och till slut "segrat" ( vad som nu händer med militärregim i landet återstår att se... ) och att nu resten av detta muslimska bälte kommer att ingjutas styrka och ifrågasätta 80 åriga ledare ( läs diktatorer ) och deras metoder att styra sina länder som det vore en sandlåda med personliga ägodelar och inte ett riktigt land med människor som försöker leva och älska.

Inte nog med denna, som jag ser det, otroliga seger nu har vi även Japan som börjat lyssna på någon annans åsikt än sin egen. Sedan att man försvarar sin vidriga jakt som "forskningssyfte" eller skyller den avblåsta slakten på "säkerhet" är gott nog. Jag tror ändå, hoppas iaf, att man börjat förstå... bara lite.

Idag blir jag glad, för Egypten och övriga länder som går i deras spår och idag, framförallt idag för att den brutala Japanska valslakten iaf som det ser ut nu - är avblåst!

3 kommentarer:

  1. Money makes the world go around
    The world go around
    The world go around
    Money makes the world go around
    It makes the world go 'round.
    A mark, a yen, a buck, or a pound
    A buck or a pound
    A buck or a pound
    Is all that makes the world go around,
    That clinking clanking sound
    Can make the world go 'round.

    Face the fact!
    Detta styr även valfångarna i Japan o för den skull också slaktarna på t.ex. Island, Färöarna med flera ställen. Massiva protester från djurrättsorganisationer, men i alla dessa år har man kunnat fortsätta med sin valslakt, med hänvisning till forskningssyfte. Med detta argument, så kringgår man myndigheter och internationella lagar. Ingen slår "näven i bordet". Med allas goda samtycke fortsätter man. Bara dom inte använder valköttet kommersiellt, utan i forskningssyfte, så är det ok att slakta. Halleluja!
    Nä det krävs ett nytt världstänk, om vi på sikt ska ha någon chans att klara begrepp som "bevarande, överlevnad, rättvis fördelning, synsättet lika värde" m.m..
    Läs nedanstående artikel. En kille som jag tycker har fattat en hel del av väsentligheterna, för både valars och människors möjligheter till en dräglig tillvaro på vårt lilla jordklot.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3345&artikel=4340800

    SvaraRadera
  2. Tack Ewa för ett fint inlägg och tack Lars för artikeln som jag direkt sprider vidare!

    Rörelsen runt jorden för att belysa valslakten behöver fortfarande höras, så kom gärna till "Upp och hoppas för delfinerna", ett evenemang här i Lund på Valborg.
    Mer info kommer, jag tror inte arbetsgruppen har hemsidan igång....markera kalendern i alla fall!

    SvaraRadera
  3. Jajjamensan, håller med. Och "Upp o hoppa för delfinerna" ger flera anledningar till besök. Tex att undertecknad och Magdis finns på plats och jobbar =)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥