25 februari 2011

Att bli gammal

Detta med att bli gammal är inget jag direkt funderar på, har nog aldrig gjort. Och när man läser artiklar som den idag i Kvällsposten, så vill man aldrig någonsin fundera på det heller.

På ett äldreboende i Hässleholm hade tydligen enhetschefen bestämt ( förmodligen via något sparkrav från någon annan osv ) att de gamla skulle få tre koppar kaffe om dagen och ingen påtår! Thats it!

Dessa människor som levt ett helt liv, som jobbat för vår välfärd och vårt land. Som besitter så mycket erfarenhet, kunskap och utveckling och till och med en hel del historia!
Det är alltså vad de är värda på gamla dagar när benen sviker, när synen och hörseln sviktar och krämporna tar vid. Det du då kan unna dig är en kopp kaffe med de andra på "hemmet" - Men nåde dig om du dricker mer än tre koppar!

Är detta värdighet på ålderns höst? Hur tänkte hon, enhetschefen?

2 kommentarer:

  1. tyvärr tänker hon inte alls chefen, hon ser bara till sitt eget, ju mer hon kan hålla ned kostnaden så får hon högre lön.O pengar gör människan galen man kan gå över lik om det är så verkar det som. Tyvärr har samhället fått sånt egoistiskt tänk, sköt dej själv o skit i andra, å hon är inte den enda det här dyker upp lite både här o där, o mer lär det nog bli. O människan blir bara mer o mer olycklig, o vad beror det på?

    kram anki

    SvaraRadera
  2. Ja o så var det ju de där äggen också.

    http://www.expressen.se/nyheter/1.2343679/gunvor-snuvas-pa-frukostaggen

    Samhället har fått det tänk, som vi vill ha, förmodar jag kära Anki.
    Vi har väl demokrati i detta land, eller? Demokrati innebär att vi har rätt att gå och rösta fram våra företrädare och för övrigt tycka till kring allt från kaffe o ägg till kärnvapen.
    Vi kanske har valt fel ledarskikt?
    Som man bäddar, får man ligga.

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥