03 juli 2011

Helt hopplöst



Den nya citytunneln byggdes och Malmö central fick bänkar, bänkar som man hoppas att ingen vill sitta på. På det sättet håller de ju faktiskt längre också. De sluttar i precis lagom gradtal för att man ska sitta och glida av hela tiden. För att sitta kvar krävs att man verkligen sätter ner fötterna och spänner benen. Att lägga det ena benet över det andra är inte att tänka på, att sätta ett barn är inte att tänka på, att ställa ner sin mugg med kaffe är definitivt INTE att tänka på. Dessutom tillverkade av en underbar metall med små små hål som är helt glatt.

Dessa bänkar står med andra ord alltid oanvända, istället sitter man på golvet, lutar sig mot fönsterrutor och häckar i rulltrappsutrymmen.

Fiffigt och trevligt!

4 kommentarer:

  1. Allt för att spara pengar..... Det vore ju för bedrövligt om någon skulle vilja lägga sej att sova på bänken en stund....

    SvaraRadera
  2. Det är precis det det handlar om! Att tex. uteliggare inte skall kunna ligga och sova på bänkarna. Hört av säkra källor! ;)

    SvaraRadera
  3. Jo visst är det så att det är tänkt att man inte ska kunna ligga på dem - hemska tanke. Hemska tanke att kanske istället ha någon som patrullerar lite på Sveriges tredje största centralstation och petar på ev uteliggare som vill ta sig en middagsslummer mitt i rusningsrafiken! Men klart alternativet att ingen alls sitter på dem är ganska bra oxå. För så är det - ingen sitter på dem! Av den enkla anledningen att det inte går utan att köra lite smygträning samtidigt.

    SvaraRadera
  4. Varför gjorde man besväret att ens installera? suck, suck :(

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥