10 november 2011

Kulor i ropet igen

De allra allra populäraste - oavsett storlek - är dessa "Godiskulor"

Just nu tillbringas all ledig tid på skolan åt att byta kulor. Man spelar inte med dem utan man bara byter. På frågan, -Vad har du gjort på skolan idag? får jag svaret: -Bytt kulor!

Tro nu inte det är så lätt som när vi var små. De då vackraste glaskulorna är idag de billigaste och kallas "kattögon". Bland de hetaste, dyraste, svåraste är tydligen de helt vanliga stenkulorna! De som på vår tid var de enda som fanns i princip - ja om man inte kom över de exklusiva glaskulorna ( läs de värdelösa "kattögonen" )
Nu finns det en rad olika: Snurr, mjölkvita, banan, kräk, lys, ormögon, fotboll, nyckel, svarta, färgglada, kattögon, spion... och de allra bästa och mest åtråvärda ( enligt dottern då ) är Godiskulorna!
Tja, det tycks vara en handel som är både intensiv och omfattande. Men på kort tid har hon lärt sig att både bli lurad, förlora kulor, bli bestulen och numera en riktig dealer och hård förhandlare. Förmodar att man kanske kan hoppas på lite matematikkunskaper på köpet också.
De på min tid värdefulla glaskulorna kallas nu "kattögon" och står bland de lägst ner på skalan.
Ett intensivt bytande pågår.

1 kommentar:

  1. Här har det varit"goggosar" på tapeten.
    Hoppas du har det bra. Här har det varit dimmigt och ruggigt idag! =)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥