20 november 2011

Journalistik och SMHI


Nu börjar de komma, de stora rubrikerna som beskriver situationen i landet då det gäller väder. Ni känner igen dem från tidigare vintrar de senaste åren. De senaste åren då journalistik tycks har fått en alltmer växande sensationslystnad och i brist på annat så gör man även det vanligt återkommande fenomenet "vinter" till en stor och extraordinär nyhet.

I dagens Expressen läser jag i samma artikel om ett gäng olika sorts halka. Det är SVART halka, BLIXT halka, IS halka och FROST halka. Och alla "SLÅR DE TILL!" Det är en förhållandevis liten artikel med tanke på nyhetsomfånget. Men ändock imponerande att man definerat 4 olika sorters Halka i samma artikel. Helt enkelt har de beskrivit vinterhalkan som vi får varje år. Inget mer med det.

Varje år basunerar man ut om CHOCK kyla, SnöKAOS, MONSTERvinter, KöldEXPLOSION, KÖLDSMOCKAN SLÅR TILL, ORIMLIGT väder osv osv osv.
Man varnar för att det kommer att falla ..... snö???? Här i Sverige alltså, i Norden, Europa. Man kanske måste tänka på vinterdäcken, bunkra torrvaror och konserver, köpa varma kläder, se över sina skor, täta och köpa lister till fönster och dörrar. All kyla som går ut genom ett alltför dåligt isolerat tak osv. Skotta kanske oxå är en aktivitet som man måste förbereda sig för.

Ja klart man förstår och problemen i världen bleknar inför de svårigheter de Svenska medborgarna ställs inför. Kanske kan vi få något stöd ur EU programmet? Hjälpsändningar, en styrka från Nato som rycker in vid de allra mest krisdrabbade områdena. Kan vi upprätta någon slags beredskap, en bas en organisation MOT vinter kanske? Nog borde väl detta vara något som USA:s president kunde engagera sig i?

Men om ni nu missat det så kan jag informera om att det är nära nu, det är på gång, det kommer och det biter oss i hasorna. Beware!

1 kommentar:

  1. Hahaha! Ewa, ironins mästare! Underbart skrivet. ;)

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥