08 mars 2012

KONY 2012

De senaste veckorna har filmen KONY 2012 spridits som sjutton. Det är organisationen Invisble Children som har gjort den som ett led i att se till att 2012 blir året då Joseph Kony, namn nummer ett på Haagtribunalens lista över eftersökta krigförbrytare, ställs inför rätta.

Det är så många orättvisor där ute i vår värld, så mycket jag vill skänka pengar till för att göra nytta: djuren, barnen, miljön, kamp mot sjukdomar, orättvisor, människor som lever i misär, fattiga, svältande....

Men sprida filmen är gratis och det är upp till var och en att bilda sig en uppfattning. Jospeh Kony - att mannen lever är för mig helt obegripligt. När man skjuter ner varandra på öppen gata eller misshandlar varandra till döds på Cafe så känns det märkligt att en människa kan sova tryggt om natten med ett samvete som Joseph Konys. What the fuck is wrong with mankind?

Se filmen, sprid den vidare och ta ställning till hur du känner inför allt.

2 kommentarer:

  1. Bättre sent än aldrig att få tag på honom, men vet du varför detta blev "känt" just nu ?? Läs i denna blogg så för du veta: http://verbavolantscriptamanent.blogg.se/2012/march/i-support-the-idea-of-arresting-joseph-kony.html#comment hon skriver as bra ! Men det finns jättemånga sånna människor på vår jord, kolla bara vad som händer i Syrien, knappt 1% av det som händer kommer på media. Där knivhuggs barn och de misshandlas på ett vidrigt sätt ! Men jag håller med att man måste få tag på Kony så fort som möjligt, och alla människor som honom, fy vilka vidriga folk det finns på denna jord =( Sen en till fråga: Varför gör inte USA något när israel dödar barn i Palestina ? Typiskt USA att leka hjälte när de vill ha något !

    SvaraRadera
  2. Du har helt rätt, ju mer man blir upplyst om och ju mer insikt man får i hur människor behandlas, hur djur behandlas, skogar skövlas, vatten förorenas, mat förgiftas, människor luras för andra människors lukrativa drift... ju mer känner man att man vill hoppa av hela karusellen. Men, jag förmodar att det någonstans finns en mening och nytta med det lilla lilla som en blogg, en film, en flyer, FB inlägg, proteslistor osv som vi skapar. Syrien är fruktansvärt och någonstans så är jag säker på att det är en baggis jämfört med någon annat land, ett annat styre, en annan regim..... Vetskapen är fruktansvärd.

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥