07 juli 2012

Våra yngel är tillbaka hemma




Vi har ju haft 29 grodyngel här hemma även i sommar. Det har varit en intensiv aktivitet med att bygga för dem som dotter anser "roliga saker som de kan klättra på o gömma sig bakom!" och att mata, hålla, kontrollera, pussa osv.

Nu har ynglen, alla utom två, blivit så pass stora att de är grodor mer eller mindre och då är man inte längre vegetarian som kan leva på gräs, gyttja, löv osv som är fulla av insekter, organismer osv. De är också för stora för fiskmat som vi matat dem med.


Nu är det hög tid att de får komma hem igen. Dotter har åkt till Finland med pappa så det gick smärtsamt att plocka upp dem och köra iväg de 20 minuter tillbaka till sitt hem. Alla utom två såg ut att vara hur pigga som helst och jag hoppas att även de två piggnar till när de får känna sin gamla dy under simfötterna =)
Tack för några intressanta veckor. Och ni som gör som vi - tänk på att grodor är fridlysta, OM ni tar yngel så ska de tillbaka där ni tog dem och absolut senast då de börjar bli grodor. Det är oerhört svårt att hålla grodor vid liv själv så bär tillbaka dem hem igen. Och man får ju aldrig ta dem i Naturreservat!



Men visst bor "våra" grodor vackert? Tror de är nöjda med stadslivet nu och trivs bättre såhär!


1 kommentar:

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥