29 juni 2012

Strax 2 på natten


Och nyss satt jag nersjunken mitt på ängen och "skypade" med god vän. I skogen sjöng fåglarna för fullt, som om de nyss insett att en ny dag randas. Det doftar friskt ute och det är inga problem att slå iväg en golfboll med drivern och ändå kunna följa den med blicken, inga problem att slå upp en tidning och läsa om Egypten eller Greklands ekonomi. Ljuset, det magiska. Här i länet pratar man redan nu uppgivet och bittert "norrländskt" nedstämt om "mörkret" som kommer nu!
Efter att ha bott i Skåne i snart 6 år så undrar jag om de ens har en aning om vad "mörker" är???? Så ljust som det är nu 2 på natten är ungeär samma sken som jag upplever i Lund en februaridag på eftermiddagen.

Ja, vårt land är fantastiskt och fängslande. Underbara underbara Sverige! Hela Sverige - alla landskap - otroligt häftigt land!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥