18 maj 2012

Vår vackra ek


Många röster har ondgjort sig över vår vackra ek på gården. Några anser att den är stor, ful och stör. Man ansåg den skymmer solen och sikten och man lämnade in en motion till årsmötet att den skulle fällas. Tanten Ewa tog till strid och författade med fina Magdis en "mot-motion" mot fällandet.
Resultatet blev omröstning och det slutade med att det bestämdes att den skulle beskäras kraftigt och så tar vi nytt beslut nästa år.

Det är med sorg i hjärtat den stympas hårt men glädje i hjärtat att den får leva kvar. Den har passerat den 100 så den har all rätt att fortsätta växa.

Men det var trevligt se arboristen jobba, det var ingen lätt uppgift han fick. Med en ek som ingen tagit hand om och den fått växa så gott som fritt. Det tog många dagar och hårt slit och plötsligt var eken halverad. Men jag fick honom även att visa sin fina motorsåg och såga upp lite ved till mig att elda =)




2 kommentarer:

  1. "Arboristen! - det var ett nytt ord!!!! =))

    SvaraRadera
  2. Gamla träd berättar en historia och ska behandlas med respekt.
    Det glädjer mig att den är kvar ett år till i alla fall...
    /Catarina

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥