24 april 2011

Västra hamnen




I fredags fick jag äntligen chans träffa Steph, kollega, vän och fin tjej.
Hennes pass slutade vid lunch och mitt började vid 15.30 så däremellan hann vi en lunch på Lilla Torg som numera är som ett myller av soldyrkande rätta och snygga människor. Lunchen kostar 100 eller mer och ingen verkar reagera på det.

Efter en god lax så tog vi bilen till Västra Hamnen för att titta på det om möjligt än mera ytliga och glassiga gatulivet där. På ett sätt blir jag närapå illamående faktiskt.
Underbart skönt dock, närapå högsommarvärme och ingen tycks reagera på att tjejerna kommer in i enbart bikiniöverdel o minimala jeansshorts på Espresso House för att köpa en energirik Smoothie eller iste. Kan tänka mig avskyn om en medelålders överviktig man gjort detsamma....
Utanför Espresso House kan man välja att fika i en solstol

Människorna tävlar i att bräcka varandra, lyxiga båtar, fräcka kläder och dyra lägenheter längs hamnkanten, trimmade kroppar på inlines och så killarna med kamphundarn och Henri Loyd och Frank Dandy kalsonger, och tjejerna stöpta i samma form som ser ut som de alla är systrar, perfekta med samma stil, de korta jeansshortsen, linnet och ballerinaskorna det långa håret fladdrande i vinden och den perfekta accessoaren - en minimal hund som man bär i famnen för att finna lagom ställe där man kan sitta och visa upp sig och sedan släppa hunden fritt... "för den är ju så söööööööt". Tänk er samma scenario med, åter igen, en medelålders person med hund modell stövare, blodhund, setter, pudel som släpper den fritt i denna folkmassa... ha haha.

På ett sätt befriande och roande att promenera runt här. Latten smakar ljuvligt och Steph och jag trivs gott. Men nog fan är jag ett udda exemplar i den här samlingen =)

Steph är lite sugen köpa boende här. 6 lägenheter/hus mitt i Västra hamnen.

2 kommentarer:

  1. Jaaaa, alla är vi olika. Bara att hoppas att samhället inte blivit ännu ytligare när våra barn är tonåringar o vuxna.....

    SvaraRadera
  2. Där är fint kl 07:00. Inga människor och djupt friskt badvatten.
    Efter 09:30 måste man lämna stället;-)
    Sen kan man välja andra ställe att fika på. Espressohouse är ju kanske inte det roligaste som finns i denna värld. Hade ni gått lite bakom husen förbi turning torso så finns ett italaiensk glass café. Egen glass och godare kaffe än Espresso house.
    /ola GC

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥