12 april 2011

Stackars djur


En stressad Varg inne i Helsingborg. Förra sommaren en stackars älg. Hur ska våra djur få plats och klara sig?
Jag kan inte ens föreställa mig hur otroligt stressad och pressad jag skulle vara i motsvarande situation. Tack o lov verkar de flesta Helsingborgare tagit det med ro, som man ju bör.
Ännu idag finns inte ett enda dokumenterat fall där en varg dödat en människa i Sverige och lär aldrig hända så länge den får vara ifred. Om det skulle hända så är det människan själv som pressat så hårt att det inte fanns en annan utväg.
Den här stackaren lär ha fått ett minne för livet. Bara önskar att det fanns mer sunt förnuft hos människor när det kommer till våra djur.
Och som vanligt så har vår underbara journalistkår dragit upp enorma löp med ord som "Vargskräck" "Vild varg i stan" osv....


1 kommentar:

  1. Japp!
    Hysterin sprider sig snabbt och rubrikerna i pressen gör ju som du säger,inte saken bättre. Finns en del betydligt mindre djur i antågande, som pressen borde belysa med betydligt större oro än en stackars vilsen varg.

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥