24 juni 2010

Midsommar och ljuset

Skåne är vackert nu, vi har fått sommarvärme och vallmoblom kantar ängarna. Vackert. Men... alltid ett men. Det är midsommar och det är mörkt. Ja, skåningarna tycker ju att det är LJUST men vi som kommer lite mer norr ifrån i landet vet ju att de inte riktigt har förstått vad ljust är.

Så, bara för att ni ska få en liten liten hint om vad jag pratar om. Ni som läser min blogg och är skånefödda eller något annat givetvis men inte haft fördelen att besöka norra ( eller mellersta delarna räcker gott - där ligger ju Östersund ) delarna av vårt land passa på att så sent ni bara kan gå in och besök någon av alla webkameror. Jag har ju länkarna här!

DÅ först förstår ni vad jag menar. Spana nu in ex Arcturas kamera eller LT:s kamera runt midnatt och njut och titta på LJUSET. Ännu bättre om ni letar upp en kamera långt uppe i Sverige. Det svenska sommarljuset ÄR unikt, det är vackert, det är rosa, grönt, blått, skärt och stillsamt för själ och hjärta.

Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥