Har bakat en del i veckan. Även börjat beta av en del i en av alla mina underbara Jämtländska kokböcker/livsböcker =)
Smakfulla Avkrokar
Denna Filmjölkslimpa blev otroligt saftig och god. Jag kan varmt rekommendera den! Prova.
1 limpa
2 dl havregryn eller dinkelflingor
5 dl dinkelmjöl ( jag hade inget och tog vete, funkar utmärkt )
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl hasselnötter
2 tsk bikarbonat
en nypa salt
4 dl fjällfil ( eller så kan man ta Hjordnära ekologiska Fil )
3 msk honung eller mörk sirap ( jag hottade i lite av varje )
3 msk rivet äpple eller morot ( och jag drog i både morot och äpple )
Dessutom slog jag i en näve pumpakärnor ( det gröna i limpan ) och en näve torkade jordgubbar. Tror faktiskt jordgubbarna blev det bästa i hela limpan =)
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i fil, honung, sirap. Riv i äpple/morot. Degen ska vara kladdig. Slå i en välsmord form och grädda i 175 grader i 60-80 minuter.
SUPERGOTT!!
Torkade jordgubbar! vart kan man köpa sånna? Ja,det lät ju verkligen supermumsigt!
SvaraRadera