20 november 2012

Helg med kärlek!

Så kom hon då äntligen, mitt hjärta, det vackraste och den finaste i livet. Tillsammans med älskade grannen och de två småsnäckorna som hon har i sin ägo. Tåget var försenat (!) så vi fick en kort fredag kväll men inte sämre för det. Och ni vet ju själva, den underbara känslan när man ligger bredvid sitt barn, håller den lilla handen och hör de lugna andetagen och det lilla gnyendet "Mmmmmmammmaaa" - Jisses hjärtat kan nästan sprängas! 
Nog om kärlek - vi hade jämans roligt också. Lördagen fick vi lite sovmorgon och frukosten intogs nere i matsalen. Vassia undrade varför vi bodde på ett sådant lyxhotell att vi fick sådan frukost? Vi kan säga att tjejerna var nöjda helt enkelt. Sedan blev det tunnelbana ut till Naturhistoriska museet som minst sagt blev en HIT! Hos alla tre på olika sätt. Den ultimata höjdpunkten var filmen på Cosmonova! Större tefatsögon, högre utrop, mer inlevelse i flygturen längs Nilens flod, högre skratt har sällan skådats i de bioraderna =) 
Eftermiddagen slutade på Pressklubben med gott öl och Katja fick chansen att uppleva handtorken på toaletten och var mycket imponerad! Tre trötta småtjejer och två stora intog middag på hotellet,  som efter lite krångel blev alldeles lyckad för oss alla. Kvällen avslutades med hopp i sängen, bus, spel och teckningar. Och vi får absolut inte glömma hissturen! Den var gratis dessutom!  
Jag och D myste till det med doftljus och vin på rummet innan vi somnade, åter bredvid det vackraste som tryggt hävde sin bröstkort upp och ner i djupa andetag och med sin lilla arm runt mig. 

Lååång sovmorgon på söndag och åter en härlig frukost där tjejerna blev bortskämda med pannkakor och sylt =). Vi sneddar över gatan till Leksaksmuseet. Ett minst sagt udda, lite pittoreskt museum med personlighet som stannat i tiden. Tjejerna gick tipsrunda, D fotade Starwars till mannen och jag fotade allt möjligt och sörjde att Kinderäggleksakerna inte fått en hylla =(

Sedan var det inte mycket tid kvar och det var dax packa ihop och lämna hotellet. Vi intog den skönaste soffan på Espresso House på Vasagatan och väntade in tåget som skulle avgå vid 15.25. Till tjejernas förtjusning så svek inte ambulansen denna dag heller och för tredje gången när vi befann oss på Vasagatan så blev det pådrag med ambulanser och brandbilar. Denna gång kraftig rökutveckling i en X2:a på Centralstationen och allt spärrades av. Det brann rejält och precis som deras resa börjat, 1.5 timma sen hit så blev de 1.5 timma sen att lämna för att åka hem. Man kan säga det jämnade ut sig! 

Jag fick en extra timma med hjärtat och tillsammans med Katja promenerade vi upp på Kungsbron för att bevittna kaoset på centralen. Spännande för FVK-klubben som gärna åtar sig uppdrag men skyndade sig att säga när jag tipsade om att de kunde hjälpa till med detta:  "vi tar inte så stora uppdrag än!"  =) 
När stunden var inne blev det alldeles för känslosamt för oss båda. Tårar rann nerför våra kinder och precis som i en film lade vi händerna mot varandras med rutan som pansar mellan oss. Vi formar hjärtan och skickar slängkyssar. D rapporterade sedan att det varit tufft, Vassia hade tröstat dottern och båda grät, ja inte ett öga torrt i kupen närapå! På perrongen lyckades även jag locka fram lite tårar i ögonvråna på resenärerna som såg vårt avsked. 
Men vi blir säkert bättre på att skiljas snart. Men en fruktansvärd smärta är det att lämna sitt barn! 
Helgen har varit toppen och jag kan knappt vänta till jag får träffa mitt hjärta igen. 


Naturhistoriska Museumet

Dinosaurieutställning



En liten liten liten kotte tycker gumman

Naturtroget

Mammas hjärta 

Vi provar allt som vi kan


Svensk natur



Mitt favoritdjur!




Spännande

Flouricerande sten



Cosmonova och filmen om Nilen

Tunnelbana, bara det var ett äventyr

Pressklubben med tjejerna



Cheers! 

Tjejerna provar uteserveringen på Vasagatan


Söndag spenderas på Leksaksmuseum

Trodde svensk fotbollsspelare hade mörk hår i hästsvans eller slickat bakom öronen och stor näsa! 

StarWars


Spanar in vad man har i egna samlingen



2 kommentarer:

  1. hallo Tant, mmm tufft att säja hejdå till sina barn, bra att ni hade kul, snart e det fredag! :-)
    normalt skulle jag säja svart, men beträffande hajar... gäller röd, klart bäst!
    ses snart!

    SvaraRadera
  2. usch, ja,jag avundas dej inte dessa avsked!!

    SvaraRadera

Tusen tack för att ni lämnar mej en hälsning! Det är kommentarerna som gör bloggen levande. Vill du skriva en rad men inte har ngn egen blogg, välj alternativen "namn" el "anonym" + "publicera". Fyll sedan i den lilla koden som visas i rutan ♥